Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουσκ για κατάρριψη: «Επικίνδυνη στιγμή, ψυχραιμία από όλους»

Τουσκ για κατάρριψη: «Επικίνδυνη στιγμή, ψυχραιμία από όλους»

Κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη στιγμή» μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικά F-16 στη μεθόριο με τη Συρία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ καλεί όλα τα εμπλεκόμενη μέρη «να επιδείξουν ψυχραιμία». Σε απευθείας συνομιλίες καλεί Ρωσία και Τουρκία ο Κάμερον. «Σύνεση» ζητά ο γερμανός ΥΠΕΞ.

Κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη στιγμή» μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικά F-16 στη μεθόριο με τη Συρία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ καλεί όλα τα εμπλεκόμενη μέρη «να επιδείξουν ψυχραιμία».

«Σε αυτήν την επικίνδυνη συγκυρία μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους, όλοι εμείς πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να παραμείνουμε ήρεμοι» αναφέρει ο Τουσκ σε μήνυμα που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ενθάρρυνε σθεναρά τη Ρωσία και την Τουρκία να συνομιλήσουν απευθείας για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους κοντά στα σύνορα με τη Συρία, με στόχο να αποφευχθεί οποιουδήποτε είδους κλιμάκωση και να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά, δήλωσε η εκπρόσωπος του.

«Ο πρωθυπουργός ενθαρρύνει σθεναρά τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει απευθείας επικοινωνία μεταξύ των Τούρκων και των Ρώσων για το περιστατικό αυτό» επισήμανε η εκπρόσωπος του Κάμερον σε δημοσιογράφους.

Η ίδια προσέθεσε ότι ο Κάμερον συνομίλησε την Τρίτη τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Την ελπίδα η Ρωσία και η Τουρκία να αντιδράσουν «με υπευθυνότητα και σύνεση» ώστε να μην διακυβευθούν οι συνομιλίες της Βιέννης για την Συρία, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ για το συμβάν με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, με ανάρτησή του στο Twitter του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024