Ορίστηκε η νέα κυβέρνηση Νταβούτογλου στην Τουρκία
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενέκρινε σήμερα, Τρίτη, τη νέα μονοκομματική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία. Επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναλαμβάνει και πάλι ο Μ.Τσαβούσογλου.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενέκρινε σήμερα, Τρίτη, τη νέα μονοκομματική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.
Ο τούρκος πρόεδρος, του οποίου πολλοί στενοί συνεργάτες περιλαμβάνονται στο νέο κυβερνητικό σχήμα, είχε αναθέσει στον πρωθυπουργό Νταβούτογλου τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά τον θρίαμβο του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.
Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και όρισε τον πρώην υπουργό Οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ έναν από τους αντιπροέδρους της νέας κυβέρνησης, αρμόδιο συνολικά για την οικονομία της χώρας.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναλαμβάνει και πάλι επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.
Ο γαμπρός του προέδρου Ερντογάν, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, αναλαμβάνει το υπουργείο Ενέργειας.
Ο Μουσταφά Ελίτας ορίστηκε υπουργός Οικονομίας.
Ο Νατζί Αγκμπάλ είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Επίσημο: Νέος προπονητής της Ντουμπάι BC ο Σέκουλιτς
- Γερμανία: Σε εξέλιξη 48ωρη απεργία των πιλότων της Lufthansa
- Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα – Πού υπάρχουν προβλήματα
- Scorpions: Η βραδιά που ερμήνευσαν Μαρινέλλα σε συναυλία τους στην Αθήνα
- Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 20 κιλά κάνναβης και ένα κιλό κοκαΐνης – Μία σύλληψη
- Δούκας για ήττα Όρμπαν: Κανένα καθεστώς που εργαλειοποιεί το κράτος δικαίου δεν είναι αήττητο


