Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Να οριστεί μεταβατική πρόεδρος η Μ.Γιαννάκου

Μητσοτάκης: Να οριστεί μεταβατική πρόεδρος η Μ.Γιαννάκου

Μαύρη σελίδα στην ιστορία του κόμματος χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή και τα οποία οδήγησαν στην αναβολή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε να αναλάβει μεταβατική πρόεδρος η Μαριέττα Γιαννάκου και ζήτησε την αντικατάσταση του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκου, αλλά και τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μαύρη σελίδα στην ιστορία του κόμματος χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αποτυχία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ.

«Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες. Δυστυχώς η διαδικασία της εκλογής δεν μπορεί πια να διεξαχθεί σήμερα. Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους» δήλωσε.

Παράλληλα, ζήτησε άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της ΝΔ από την Μαριέττα Γιαννάκου με απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μαριέττα Γιαννάκου.

Επίσης, ζήτησε τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας το συντομότερο δυνατό και πρότεινε η μεταβατική πρόεδρος να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

«Αυτό που προέχει αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι η επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας. Ζητώ από όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας τον Β.Μεϊμαράκη να συγκαλέσει την ΚΟ, με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων προέδρων για διαβούλευση για τα επόμενα βήματα.

«Το διακύβευμα δεν είναι μόνον η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας αλλά η επιβίωσή της. Ζητώ από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να συγκαλέσει άμεσα την Κοινοβουλευτική Ομάδα με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων προέδρων για διαβούλευση ως προς τα ενδεδειγμένα επόμενα βήματα. Στις δύσκολές στιγμές που διανύουμε είναι σημαντικό να ακούσουμε τις απόψεις των βουλευτών για το πώς θα αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε» συμπλήρωσε.

Επισήμανε, δε, ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να ολοκληρωθεί σύμφωνα με το Καταστατικό, ακόμα κι αν αυτό απαιτεί τη χρονική της παράταση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής διεξαγωγή της ψηφοφορίας και το αδιάβλητο του εκλογικού αποτελέσματος.

«Το οφείλουμε στα μέλη και τους φίλους του κόμματος που μαζικά προσήλθαν στις κάλπες σήμερα για να βιώσουν αυτήν την τεράστια απογοήτευση. Τους ευχαριστώ από καρδιάς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για μαζική συμμετοχή» συμπλήρωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024