Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο οι Πράσινοι για το Grexit του Σόιμπλε

Στο γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο οι Πράσινοι για το Grexit του Σόιμπλε

Για «παράκαμψη του γερμανικού Κοινοβουλίου» κατηγορούν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βουλευτές των Πράσινων με την πρότασή του για «προσωρινό Grexit» σε προσφυγή σε βάρος του που κατέθεσαν στο γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Η πρόταση του γερμανού ΥΠΟΙΚ, που είχε πέσει σαν βόμβα στο τραπέζι των Βρυξελλών τον «θερμό Ιούλιο» είχε αιφνιδιάσει και τους βουλευτές στο Βερολίνο.

Για «παράκαμψη του γερμανικού Κοινοβουλίου» κατηγορούν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βουλευτές των Πράσινων με την πρότασή του για «προσωρινό Grexit» σε προσφυγή σε βάρος του που κατέθεσαν στο γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο.

Η πρόταση του γερμανού ΥΠΟΙΚ, που είχε πέσει σαν βόμβα στο τραπέζι των Βρυξελλών τον «θερμό Ιούλιο» είχε αιφνιδιάσει τους βουλευτές στο Βερολίνο.

Οπως αναφέρει ο εκπρόσωπος των Πρασίνων για την ευρωπαϊκή πολιτική Μανουέλ Σάρατσιν, οι βουλευτές έμαθαν για τα σχέδια του γερμανού υπουργού Οικονομικών από τον Τύπο, ενώ η κυβέρνηση αρνείτο για μέρες να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

«Οι βουλευτές δεν είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν σε αυτήν τη συζήτηση – και μάλιστα σε μια κατάσταση κρίσης, όπου διακυβευόταν το μέλλον της Ευρώπης», δηλώνει ο βουλευτής των Πρασίνων.

Ο κ. Σάρατσιν και ο εκπρόσωπος του κόμματος για τα δημοσιονομικά Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ, οι οποίοι έχουν καταθέσει την προσφυγή, κατηγορούν τον κ. Σόιμπλε για «αλαζονική συμπεριφορά» έναντι του Κοινοβουλίου, όχι τόσο για το περιεχόμενο της πρότασης, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε, όπως ορίζει το Σύνταγμα, εγκαίρως τη Βουλή για ένα θέμα που αφορά την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024