Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Αμπαούντ εμφανίστηκε τη νύχτα των επιθέσεων κοντά σε όχημα των δραστών

O Αμπαούντ εμφανίστηκε τη νύχτα των επιθέσεων κοντά σε όχημα των δραστών

Ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος της βαρβαρότητας στο Παρίσι εμφανίστηκε, σύμφωνα με αναφορές στο γαλλικό Τύπο, κοντά σε ένα από τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις λίγο μετά τα χτυπήματα. Τέσσερις από τους πέντε ταυτοποιημένους υπόπτους φέρονται να είχαν βρεθεί σε λίστα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος της βαρβαρότητας στο Παρίσι εμφανίστηκε, σύμφωνα με αναφορές στο γαλλικό Τύπο, κοντά σε ένα από τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις λίγο μετά τα χτυπήματα.

Παράλληλα, τέσσερις από τους πέντε ταυτοποιημένους υπόπτους φέρονται να είχαν βρεθεί σε λίστα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, τουλάχιστον ένας εξ αυτών ήταν στη λίστα με πρόσωπα που δεν θα έπρεπε να γίνονται αποδεκτά για επιβίβαση σε αεροπλάνα («no-fly list»).

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται ξεχωριστά το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το BFM TV και η Monde, ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ -που έπεσε νεκρός στην έφοδο στο Σεν Ντενί την Τετάρτη- εμφανίζεται σε εικόνες από δύο κάμερες στον σταθμό του μετρό Croix-de-Chaveaux στις 22:14 το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου.

Στην περιοχή είχε βρεθεί το Seat που ήταν ένα από τα δύο οχήματα που είχαν χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις. Το Croix-de-Chaveaux βρίσκεται στην Βενσέν, ανατολικά του κέντρου του Παρισιού και σε -σχετικά- κοντινή απόσταση στα σημεία των επιθέσεων στο κεντρικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Η τελευταία επίθεση, υπενθυμίζεται, είχε σημειωθεί στις 21:53 ενώ η ομηρία στο θέατρο Bataclan είχε ξεκινήσει στις 21:40. Η ομάδα με το Seat θεωρείται ότι ήταν εκείνη που άνοιξε πυρ στα εστιατόρια.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα διέρρεαν στα ΜΜΕ, ο Αμπαούντ δεν είχε εμφανιστεί στο επιχειρησιακό σκέλος της επίθεσης αλλά μόνο στο οργανωτικό. Μέχρι την έφοδο στο Σεν Ντενί, θεωρείτο ότι βρισκόταν στη Συρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024