Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα φοροεπιδρομή βλέπει η Αντιπολίτευση στον Προϋπολογισμό 2016

Νέα φοροεπιδρομή βλέπει η Αντιπολίτευση στον Προϋπολογισμό 2016

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει η Αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, κρίνοντας τον Προϋπολογισμό του 2016. Μιλούν για νέα φοροεπιδρομή, αντιαναπτυξιακό, οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο σχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί αγωνιωδώς να ωραιοποιήσει πασπαλίζοντας τον «με νότες μη ρεαλιστικής αριστερής αισιοδοξίας» και «χιλιοειπωμένες φράσεις για ξέφωτα και τελευταίους κάβους».

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει η Αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, κρίνοντας τον Προϋπολογισμό του 2016. Μιλούν για νέα φοροεπιδρομή, αντιαναπτυξιακό, οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο σχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί αγωνιωδώς να ωραιοποιήσει πασπαλίζοντας τον «με νότες μη ρεαλιστικής αριστερής αισιοδοξίας» και «χιλιοειπωμένες φράσεις για ξέφωτα και τελευταίους κάβους».

Το κόστος διακυβέρνησης Τσίπρα είναι πιο οδυνηρό για τους πολίτες το 2016, τονίζει η ΝΔ. Για τον χειρότερο προϋπολογισμό των τελευταίων ετών, μιλά το ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί «αυταπόδεικτη διάψευση της ‘ελπίδας’ που πουλούσε προεκλογικά και της ‘σκληρής διαπραγμάτευσης’ που εμπορεύεται μετεκλογικά η κυβέρνηση».

Φόροι, φόροι και ξανά φόροι, λέει χαρακτηριστικά το Ποτάμι, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση ούτε ξέρει, ούτε μπορεί».

«Τα πανηγύρια της κυβέρνησης» για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τους βελτιωμένους -σε σχέση με τις προβλέψεις- δείκτες της οικονομίας «δεν έχουν καμία απολύτως αξία για τον εργαζόμενο λαό, που «θα συνεχίσει να ματώνει με νέα μέτρα φοροεπιδρομής, μειώσεις μισθών και συντάξεων, όπως άλλωστε προβλέπεται στον ορυμαγδό των προαπαιτούμενων και στο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2016», αναφέρει το ΚΚΕ.

ΝΔ: Αντιαναπτυξιακός, αναποτελεσματικός και άδικος

Για επιβεβαίωση της επιστροφής της οικονομίας στην ύφεση και τα πρωτογενή ελλείμματα, μιλά ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, και «αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να ωραιοποιήσει την κατάσταση».

«Ο πρώτος Κρατικός Προϋπολογισμός από Κυβέρνηση της Αριστεράς είναι γεγονός» τονίζει ο Χρ.Σταϊκούρας και προσθέτει:

«Τα μεγέθη του: επιβεβαιώνουν την επιστροφή της χώρας στην ύφεση, στα πρωτογενή δημοσιονομικά ελλείμματα και στην αύξηση του δημοσίου χρέους, σε περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας και συνεχών περικοπών στα διαθέσιμα εισοδήματα των πολιτών, αλλά αναδεικνύουν και την αγωνιώδη προσπάθεια της Κυβέρνησης να ωραιοποιήσει την κατάσταση.»

» Αποκαλύπτουν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, με την επιβολή κυρίως νέων ή πρόσθετων φόρων, τα οποία στραγγαλίζουν την πραγματική οικονομία.»

» Δείχνουν ότι το κόστος της διακυβέρνησης υπό τον κ. Τσίπρα είναι μεγάλο για την Ελληνική οικονομία και οδυνηρό για τους πολίτες, ακόμη περισσότερο το 2016 σε σχέση με το 2015».

«Πρόκειται, συνεπώς, για έναν αντιαναπτυξιακό, οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο Προϋπολογισμό, ‘πασπαλισμένο’ με νότες μη ρεαλιστικής ‘αριστερής’ αισιοδοξίας» καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.

ΠΑΣΟΚ: Ο χειρότερος των τελευταίων ετών

«Ο Προϋπολογισμός του 2016, που κατατέθηκε σήμερα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι ο χειρότερος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών» τονίζει ο υπεύθυνος του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος.

«Προβλέπει τους περισσότερους φόρους και τις μεγαλύτερες περικοπές, προκειμένου να επαναφέρει την δημοσιονομική ισορροπία, που ανέτρεψε η σημερινή Κυβέρνηση λόγω των τυχοδιωκτικών επιλογών της, δημιουργώντας νέα ελλείμματα το 2015» τονίζει και προσθέτει:

«Περιλαμβάνει δυσοίωνες προβλέψεις σχετικά με την εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών, που αφορούν την προοπτική της ανάπτυξης και την εξέλιξη της ανεργίας, λόγω της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας που δημιούργησε με τους πειραματισμούς της η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδηγώντας σε τέλμα και στασιμότητα την οικονομία.»

» Η επιστροφή στα ελλείμματα, την ύφεση, την αύξηση της ανεργίας και τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα 7,2 δις (1,541 δις το 2015 και 5,732 δις το 2016) του Προϋπολογισμού του 2016 αποτελούν την πλήρη και αυταπόδεικτη διάψευση της ‘ελπίδας’ που πουλούσε προεκλογικά και της ‘σκληρής διαπραγμάτευσης’ που εμπορεύεται μετεκλογικά η Κυβέρνηση».

«Το αχρείαστο αυτό κόστος των κυβερνητικών επιλογών καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες και η ελληνική οικονομία, χωρίς δυστυχώς να ελπίζουν ότι οι θυσίες τους θα πιάσουν τόπο» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

ΚΚΕ: Τα πανηγύρια της κυβέρνησης δεν έχουν καμία αξία για τον λαό

«Τα πανηγύρια της κυβέρνησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τους βελτιωμένους -σε σχέση με τις προβλέψεις- δείκτες της ελληνικής οικονομίας δεν έχουν καμία απολύτως αξία για τον εργαζόμενο λαό», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Ο Περισσός προσθέτει ότι ο λαός «θα συνεχίσει να ματώνει με νέα μέτρα φοροεπιδρομής, μειώσεις μισθών και συντάξεων, όπως άλλωστε προβλέπεται στον ορυμαγδό των προαπαιτουμένων και στο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2016».

«Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας ζητάει συναίνεση για τα επόμενα μέτρα, έτσι ώστε αυτά να περάσουν με τις λιγότερες δυνατές λαϊκές αντιδράσεις, ενώ εξαπατά με τα χιλιοειπωμένα για “ξέφωτα” και “τελευταίους κάβους”, που ο λαός έχει πληρώσει πολλές φορές στο παρελθόν», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

ΠΟΤΑΜΙ-Φόροι, φόροι και ξανά φόροι….

«Συνέχιση του αδιέξοδου δρόμου στον οποίο βαδίζει η κυβέρνηση δείχνει ο Προϋπολογισμός του 2016 που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή» τονίζει το Ποτάμι και προσθέτει:

«Επιπλέον 3,2 δις ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσω της αύξησης φορολογίας νομικών προσώπων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, αύξησης συντελεστών φορολόγησης ενοικίων, διατήρησης ΕΝΦΙΑ.»

» Ενώ η έξοδος από την κρίση περνάει μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές, περικοπή δαπανών, αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, ελάφρυνση των διοικητικών βαρών για επιχειρήσεις, αντιμετώπιση συμφερόντων, ο Προϋπολογισμός στηρίζεται άλλη μια φορά σε φορολογική επιδρομή».

Η αρνητική εικόνα, συνεχίζει το Ποτάμι, «δεν αναιρείται από το γεγονός ότι εξωγενείς παράγοντες και τυχαία γεγονότα, όπως το διεθνές θετικό οικονομικό κλίμα, η πτώση στις τιμές της ενέργειας και ο φόβος των πολιτών που τους οδήγησε στην κατανάλωση, άμβλυναν τις επιπτώσεις του καταστροφικού 7μηνου της πρώτης φοράς Αριστερά και η ύφεση θα είναι τελικά μικρότερη των μέχρι τώρα προβλέψεων (0% αντί για 2,3% και 0,7% αντί για 1,3% για το 2016)».

«Η κυβέρνηση ούτε ξέρει ούτε μπορεί. Με την ανικανότητα που δείχνει σε όλους τους τομείς, τίποτα καλό δεν περιμένουμε» καταλήγει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024