Συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία στη Λευκάδα, δύο ημέρες μετά το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου που άφησε πίσω του δύο ηλικιωμένες γυναίκες νεκρές και μεγάλες ζημιές στο νησί.

Από τις πρώτες αυτοψίες των ειδικών κλιμακίων στις πληγείσες περιοχές, 20 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί με κόκκινο χρώμα.

Ειδικότερα, από το πρωί της Τετάρτης έγιναν έλεγχοι σε 120 κατοικίες, εκ των οποίων κρίθηκαν οι 34 κατοικήσιμες, οι 66 με ζημιές και μικροπροβλήματα και οι 20 σημάνθηκαν με κόκκινο. Σημειώνεται ότι τα περισσότερα σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στην οικοσκευή.

Οι επαρχιακοί δρόμοι που οδηγούν στον Άγιο Νικήτα για προληπτικούς λόγους παραμένουν κλειστοί, διότι σημειώνονται κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο οδόστρωμα.

Μετά τον πανικό που προκλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο νοσοκομείο Λευκάδας από τον μετασεισμό των 5 βαθμών, κλιμάκιο καθηγητών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου προχώρησε σε έλεγχο του κτιρίου και έκρινε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Το πρωί στο Πόντι, έγινε η κηδεία της άτυχης 69χρονης γυναίκας η οποία
τραυματίστηκε θανάσιμα μέσα στο σπίτι της, λόγω της κατάπτωσης μεγάλου
βράχου. Το μεσημέρι, στην πόλη της Λευκάδας, τελέστηκε και η κηδεία της
82χρονης που καταπλακώθηκε από μάντρα.

Οι κάτοικοι στα χωριά που επλήγησαν ιδιαίτερα από τον σεισμό ανησυχούν για τις περιουσίες τους, καθώς αναμένεται τις επόμενες ημέρες οι καιρικές συνθήκες να αλλάξουν και εκφράζουν φόβους για νέες ζημιές από τη βροχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ