Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fiat 124 Spider 2017: Eπιστροφή στο μέλλον

Fiat 124 Spider 2017: Eπιστροφή στο μέλλον

Το roadster με το ιταλικό design και τις ιαπωνικές ρίζες παρουσιάζεται επισήμως για πρώτη φορά σε αμερικανικό έδαφος από την έκθεση του Los Angeles, προβάλλοντας μια σειρά χαρακτηριστικών που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μια πρόταση αντάξια του ένδοξου παρελθόντος των Ιταλών.


Την έκθεση του Los Angeles επέλεξε η ιταλική φίρμα για την πρεμιέρα του Fiat 124 Spider, του πρώτου roadster της Fiat μετά την Barchetta, το οποίο δίνει το στίγμα του για πρώτη φορά ως έκδοση παραγωγής από την καλιφορνέζικη διοργάνωση.

Το ιταλικό roadster έχει ως αφετηρία τη νέα γενιά του Mazda MX-5 με το οποίο μοιράζεται την ίδια αρχιτεκτονική, ωστόσο σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις, οι Ιταλοί σχεδίασαν εξαρχής τις επιφάνειές του προκειμένου να παραπέμπουν στο αρχετυπικό 124 Spider του 1966 δια χειρός Pininfarina.

Eκτός από τις περισσότερες καμπύλες και πτυχώσεις που σκιαγραφούν το πιο μυώδες αμάξωμα του ιταλικού roadster έναντι του ιάπωνα ομολόγου του, την «όψη» του καθορίζει η γρίλια με το εξαγωνικό μοτίβο η οποία πλαισιώνεται από τριγωνικού σχήματος, φωτιστικά σώματα με LED ημέρας. Στο πίσω τμήμα τα φωτιστικά σώματα υπακούουν σε μια τετραγωνισμένη λογική που επεκτείνεται στο σύνολο των επιφανειών που απαρτίζουν την πίσω όψη του.

Στο εσωτερικό, αν και η σχεδιαστική γραμμή δεν απέχει πολύ από το ιαπωνικό roadster ακολουθώντας την ίδια σπαρτιάτικη και οδηγοκεντρική αντίληψη, το Fiat 124 Spider επενδύει και πάλι στις καμπύλες που σμιλεύουν τις πλαστικές τις πλαστικές επιφάνειες.

Στο κέντρο του ταμπλό τοποθετείται η οθόνη επτά ιντσών του infotainment της Fiat, UConnect κάτω από την οποία κυριαρχούν τρεις περιστροφικοί διακόπτες και ο επιλογέας ταχυτήτων που υιοθετεί ένα πιο γεωμετρικό σχήμα έναντι του απολύτως στρογγυλού της Mazda.

Την εικόνα συμπληρώνουν σπορ καθίσματα τα οποία υπόσχονται καλή πλευρική στήριξη, ενώ η υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή υπόσχεται ευκολία στη χρήση.

Το Fiat 124 Spider στην αμερικανική εκδοχή του εξοπλίζεται με τετρακύλινδρο κινητήρα 1,4 λίτρων ισχύος 160 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή προαιρετικά με αυτόματο ισάριθμων σχέσεων.

Στην Ευρώπη, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις το ιταλικό roadster θα διατεθεί επίσης με turbo κινητήρα βενζίνης 1,4 λίτρων, το γνωστό MultiAir στην εκδοχή ισχύος των 140 ίππων.

Επίσης, σύμφωνα με την υπόσχεση της Fiat, για εκείνους που επιθυμούν κάτι επιπλέον, θα υπάρξει σε δεύτερο χρόνο και έκδοση της Abarth η οποία σύμφωνα με -ανεπίσημες-πληροφορίες θα εξοπλίζεται με τον κινητήρα της Alfa Romeo 4C σε εκδοχή ισχύος 200 ίππων.

Τις προδιαγραφές του συμπληρώνουν τα διπλά ψαλίδια στην μπροστινή ανάρτηση και η πολλαπλών συνδέσμων στην πίσω, στοιχεία που συνδυαστικά με το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου και την ισόποση κατανομή του ανάμεσα στους δύο άξονες, αναμένεται να προσφέρουν ένα διασκεδαστικό οδηγικά αποτέλεσμα, αντάξιο της ιστορίας της ιταλικής φίρμας.

Η Fiat έχει ήδη ανακοινώσει ότι το 124 Spider θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ από το καλοκαίρι του 2016, ξεκινώντας από μια ειδική, περιορισμένη έκδοση γνωριμίας με τα διακριτικά Prima Edizione Lusso.

Στην Ευρώπη, πιθανότατα θα δούμε την αντίστοιχη εκδοχή να πραγματοποιεί την πρεμιέρα της στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο με την προοπτική να διατεθεί στη γηραιά ήπειρο το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

auto.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024