Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Creed»: Ο Ρόκι Μπαλμπόα φοράει ξανά τα γάντια του

«Creed»: Ο Ρόκι Μπαλμπόα φοράει ξανά τα γάντια του

Στις 28 Ιανουαρίου 2016 ένα από τα πιο διαχρονικά κινηματογραφικά franchises επιστρέφει. Σε σκηνοθεσία Ράιαν Κούγκλερ («Μια Στάση Πριν το Τέλος»), η ταινία «Κριντ: Η Γέννηση ενός Θρύλου» («Creed») θα μας αφηγηθεί ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του «Rocky», γνωρίζοντας μας τον Άδωνι Κριντ (Μάικλ Μπ. Τζόρναν, γιο του Απόλο Κριντ, του σημαντικότερου αντιπάλου του […]

Στις 28 Ιανουαρίου 2016 ένα από τα πιο διαχρονικά κινηματογραφικά franchises επιστρέφει.

Σε σκηνοθεσία Ράιαν Κούγκλερ («Μια Στάση Πριν το Τέλος»), η ταινία «Κριντ: Η Γέννηση ενός Θρύλου» («Creed») θα μας αφηγηθεί ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του «Rocky», γνωρίζοντας μας τον Άδωνι Κριντ (Μάικλ Μπ. Τζόρναν, γιο του Απόλο Κριντ, του σημαντικότερου αντιπάλου του Ρόκι Μπαλμπόα (Σιλβέστερ Σταλόνε).

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ράιαν Κούγκλερ («Μια Στάση Πριν το Τέλος»), η ταινία «Κριντ: Η Γέννηση ενός Θρύλου» εξερευνά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του «Rocky», με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Όσκαρ, Σιλβέστερ Σταλόνε, στον θρυλικό ομώνυμο ρόλο. Η ταινία ξανασμίγει στη μεγάλη οθόνη τον Κούγκλερ με τον πρωταγωνιστή του, στο «Fruitvale Station», Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, ο οποίος υποδύεται τον γιο του Απόλο Κριντ.

Η ταινία βρίσκεται ήδη στην δεκάδα των Καλύτερων Ταινιών της Χρονιάς για το National Board of Review, ενώ ο Σιλβέστερ Σταλόνε είναι υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Ο Άδωνις Τζονσον (Τζόρνταν) δε γνώρισε ποτέ τον διάσημο πατέρα του, τον παγκόσμιο πρωταθλητή Βαρέων Βαρών, Απόλο Κριντ, ο οποίος και απεβίωσε πριν τη γέννηση του. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το μποξ τρέχει στις φλέβες του. Έτσι ο Άδωνις αποφασίζει να πάει στην Φιλαδέλφεια, τόπο του θρυλικού αγώνα του Απόλο Κριντ με τον σκληρό, πρωτοεμφανιζόμενο μποξέρ, Ρόκι Μπαλμπόα.

Με το που φτάνει στην Πόλη της Αδελφικής Αγάπης, ο Άδωνις εντοπίζει τον Ρόκι (Σταλόνε) και του ζητά να γίνει ο προπονητής του. Παρά την επιμονή του δευτέρου πως έχει αποσυρθεί από τον χώρο, ο Ρόκι θα δει στον Άδωνη τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που είχε γνωρίσει στον Απόλο—τον σημαντικότερο αντίπαλο του, που κατέληξε να γίνει ο στενότερος φίλος του. Συμφωνεί να τον αναλάβει και να τον προπονεί, έχοντας ο ίδιος να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο, πιο θανάσιμο από οποιονδήποτε αντιμετώπισε στο ρινγκ.

Με τον Ρόκι στο πλευρό του, πολύ σύντομα ο Άδωνης θα έχει τη δική του ευκαιρία στην κατάκτηση του τίτλου… μπορεί όμως να αποκτήσει όχι μόνο τη δύναμη, αλλά και την καρδιά ενός αληθινού μαχητή, την ώρα του μεγάλου αγώνα;

Στην ταινία πρωταγωνιστεί επίσης η Τέσσα Τόμσον («Selma», «Dear White People»), ως η Μπιάνκα, μια νεαρή τραγουδίστρια, με την οποία βγαίνει ο Άδωνις, η Φιλίσια Ρασάντ («Steel Magnolias», «The Cosby Show») ως η Μέρι Αν Κριντ, η χήρα του Απόλο, και ο Άγγλος επαγγελματίας μποξέρ, πρωταθλητής Βαρέων Βαρών, Άντονι Μπελιού, ως ο πρωταθλητής μποξέρ «Pretty» Ρίκι Κόνλαν.

Το σενάριο είναι των Ράιαν Κούγκλερ και Άαρον Κόβινγκτον, βασισμένο στους χαρακτήρες της σειράς ταινιών «Rocky», σε σενάριο του Σιλβέστερ Σταλόνε.

Ο Ρόκι έγινε πρώτυπο ήρωα τις δεκαετίες 70 και 80, κατορθώνοντας να ξεπεράσει τις δυσκολίες στο ρινγκ και στην προσωπική του ζωή. Το πρώτο φιλμ απέσπασε τρία βραβεία Όσκαρ το 1977, περιλαμβανομένης καλύτερης ταινίας και και καλύτερης σκηνοθεσίας, όμως πολλοί ένιωσαν πως η συνέχεια δεν ήταν ικανοποιητική.

Η ταινία «Κριντ: Η Γέννηση Ενός Θρύλου» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Ιανουαρίου 2016, από την Tanweer.

  • Το Creed είναι το πρώτο φιλμ της σειράς ταινιών Ρόκι, που δεν έχει το όνομα του Ρόκι στον τίτλο του.
  • Για τα γυρίσματα της προπόνησης, χρησιμοποιήθηκε ένα άδειο κατάστημα στη Φιλαδέλφεια, που με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μετατράπηκε σε γυμναστήριο
  • Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015 στην Φιλαδέλφεια
  • Αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν θα δούμε τον ήρωα Ρόκι Μπαλμπόα πάνω στο ρινγκ να αγωνίζεται.
  • Επίσης είναι η πρώτη ταινία Ρόκι που το σενάριο δεν έχει γραφτεί από τον Σιλβέστερ Σταλόνε




Η ταινία σε αριθμούς

  • 2 υποψηφιότητες για Oscar για τον Σιλβέστερ Σταλόνε για την επιτυχία του 1976 Rocky – Α’ Ανδρικού Ρόλου και Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου – πράγμα που τον καθιστά τον 3ο άνθρωπο στην ιστορία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που υπήρξε υποψήφιος και για τα δύο αυτά βραβεία την ίδια χρονιά. Οι άλλοι δύο είναι ο Τσάρλι Τσάπλιν και ο Όρσον Γουέλς.
  • 3 επαγγελματίες πυγμάχοι υψηλού επιπέδου μπήκαν στο ρινγκ και αναμετρήθηκαν με τον Τζόρνταν, προκειμένου ο σκηνοθέτης να καταγράψει με ρεαλιστικό τρόπο την πορεία του νεαρού πυγμάχου: ο πρωταθλητής βαρέων βαρών του Λίβερπουλ Άντονι Μπελιού, στον ρόλο του «Πρίτι» Ρίκι Κόνλαν, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Αντρέ Γουόρντ, στον ρόλο του Ντάνι «Στάντμαν» Γουίλερ, και το γέννημα θρέμμα της Φιλαδέλφεια Γκάμπριελ Ροσάντο στον ρόλο του Λίο «Δε Λάιον» Σπορίνο.
  • 4 αγώνες μποξ θα απολαύσει το κοινό, χορογραφημένους από τον ειδικό Κλέιτον Μπάρμπερ σε συνεργασία με τον Κούγκλερ – και την πολύτιμη βοήθεια του βετεράνου στις κινηματογραφικές αναμετρήσεις και λάτρη του μποξ Σταλόνε.
  • τα λεπτά έντασης του αγώνα του Άδωνη με τον Λίο «Δε Λάιον» Σπορίνο, γυρίστηκαν με μία μόνο λήψη, κάτι που απαιτούσε απόλυτο συντονισμό σκηνοθέτη, ηθοποιών και διευθυντή φωτογραφίας.
  • ±5 ετών ήταν ο Κούγκλερ όταν είδε το πρώτο του Rocky μαζί με τον πατέρα του Άιρα, ο οποίος συνδεόταν προσωπικά με τις θρυλικές ταινίες.
  • 6 ταινίες Rocky έχουν γυριστεί μέσα σε 30 χρόνια – τα Rocky (1976), Rocky II (1979), Rocky III (1982), Rocky IV (1985) και Rocky Balboa (2006). Το σενάριο όλων των ταινιών φέρει την υπογραφή του Σταλόνε, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει και τις τέσσερις από αυτές.
  • 7 ημέρες ο Τζόρνταν και ο Ροσάντο πρόβαραν τον γεμάτο ένταση αγώνα τους, προκειμένου να πετύχουν την απαραίτητη ακρίβεια. Ο οπερατέρ Μπεν Σεμάνοφ έκανε μαθήματα μποξ προκειμένου να μπορεί να κάνει το γύρισμα και ταυτόχρονα να ελίσσεται ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές.
  • 10 υποψηφιότητες για Oscar έχει αποσπάσει η ταινία Rocky. Τελικά, απέσπασε τo Οscar Καλύτερης ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας (Τζον Τζ. Άβιλντσεν) και Καλύτερου Μοντάζ (Ρίτσαρντ Χάλσεϊ και Σκοτ Κόνραντ) στην απονομή του 1977.
  • 13 λήψεις χρειάστηκαν για να γυριστεί με μιας η αναμέτρηση Τζόνσον/Σπορίνο, με την 11η να είναι αυτή που τελικά θα απολαύσει το κοινό στη μεγάλη οθόνη.
  • ±15 ημέρες χρειάστηκαν η ηθοποιός και μουσικός Τέσα Τόμσον, που στην ταινία ενσαρκώνει την Μπιάνκα και ο Σουηδός συνθέτης της ταινίας Λούντβιγκ Γκόρανσον, για να ηχογραφήσουν τα τραγούδια που ερμηνεύει στην ταινία.
  • 27 ετών ήταν ο Κούγκλερ όταν συνάντησε τον επιφυλακτικό Σταλόνε και του πρότεινε μια νέα ιστορία, εμπνευσμένη από την μυθολογία του Ρόκι που όμως θα διερευνούσε τη σχέση του πυγμάχου με τον ξεχασμένο γιο του Απόλο. Θα χρειάζονταν δύο χρόνια σκληρής δουλειάς από πλευράς του σκηνοθέτη και μια ψήφος εμπιστοσύνης από πλευράς του Σταλόνε προκειμένου η ταινία να πάρει σάρκα και οστά.
  • 30 ετών, ο Σιλβέστερ Σταλόνε αποφασισμένος να κάνει το Rocky έτσι όπως ήθελε εκείνος, απέρριψε μια γενναία προσφορά για τα δικαιώματα του σεναρίου του και ενέπνευσε τους παραγωγούς Έρβιν Γουίνκλερ και Ρόμπερτ Τσάρτοφ να πάρουν το ρίσκο, αναθέτοντας στον νεαρό ηθοποιό/σεναριογράφο τον ρόλο που θα τον καθιέρωνε.
  • 2006 Ο Σιλβέστερ Σταλόνε αποχαιρετά τον θρυλικό χαρακτήρα που δημιούργησε και ενσάρκωσε με τη ταινία, Rocky Balboa.
  • 2015 Ο Κούγκλερ συγκεντρώνει το καστ και το συνεργείο της ταινίας τη Φιλαδέλφεια για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα όχι μόνο σε περιοχές που είχαν χρησιμοποιηθεί στις ταινίες Rocky αλλά και σε καινούργιες, δίνοντας υπόσταση σε έναν νέο θρύλο εν τη γενέσει.


entertainment.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024