Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένταση στο Πολυτεχνείο, λίγο πριν από την άφιξη Τσίπρα

Ένταση στο Πολυτεχνείο, λίγο πριν από την άφιξη Τσίπρα

Αψιμαχίες σημειώθηκαν μέσα στο χώρο του Πολυτεχνίου, νωρίς το πρωί της Τρίτης, λίγο πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της εξέγερσης. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους κατά κυβερνητικών στελεχών που έφθασαν στον χώρο και ομάδες περιφρούρησης προσπάθησαν να απομονώσουν ή και να απομακρύνουν εκείνους που δημιουργούν την ένταση.

Αψιμαχίες σημειώθηκαν μέσα στο χώρο του Πολυτεχνίου, νωρίς το πρωί της Τρίτης, λίγο πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της εξέγερσης.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους κατά κυβερνητικών στελεχών που έφθασαν στον χώρο και ομάδες περιφρούρησης προσπάθησαν να απομονώσουν ή και να απομακρύνουν εκείνους που δημιουργούν την ένταση.

Στο σημείο, μεταξύ άλλων κυβερνητικών στελεχών, βρίσκονταν οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Νίκος Παππάς.

Στη θέα των υπουργών, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν καφέδες και νερά, ενώ φώναζαν συνθήματα. Αμεσα, ομάδες περιφρούρησης του Πολυτεχνείου έσπευσαν να τους απομακρύνουν και προκλήθηκε ένταση.

Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν και ακολούθησε η άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της εξέγερσης, παρέμεινε για ελάχιστα λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησε.

Στη συνέχεια, στεφάνι κατέθεσαν ο πρόεδρος της Βουλής Βούτσης και ο υπουργός Παιδειας Νίκος Φίλης. Νωρίτερα, κατέθεσε στεφάνι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουραρης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

«Εκτός απο το διαχρονικό μήνυμα της κραυγής του Πολυτεχνείου «ψωμί-παιδεία-ελευθερία», σήμερα αποκτά ιδιαίτερη σημασία και το μήνυμα ενάντια στη βαρβαρότητα» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νικος Βουτσης.

Ο υπουργός Παιδειας Νικος Φίλης δήλωσε: «Το Πολυτεχνείο ζει σήμερα στους αγώνες της νεολαίας και του λαού. Το μήνυμα «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» σήμερα μεταφράζεται: «δουλειά για όλους, μόρφωση για όλους, δημοκρατία παντού»».

Οι εκδηλώσεις για την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα κορυφωθούν αργά το μεσημέρι με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024