Αυξημένες -και- τον Οκτώβριο οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων -στο +8,2% το δεκάμηνο
Θετικό ήταν το πρόσημο των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων και τον Οκτώβριο στην ευρωπαϊκή επικράτεια, συνεχίζοντας το σερί που ξεκίνησε πριν από δύο και πλέον χρόνια, ενώ ήδη οι συνολικές πωλήσεις για το 2015 έχουν ξεπεράσει τα 11,5 εκατομμύρια μονάδες.
Οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή επικράτεια συνέχισαν την ανοδική τους πορεία και τον Οκτώβριο αν και με “πιο αργούς ρυθμούς” όπως σημειώνει ο ΑCEA (Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου).
Αναλυτικότερα, τον Οκτώβριο οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ευρώπη ενισχύθηκαν κατά 2,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, αθροίζοντας συνολικά σε 1.104.868 μονάδες.
Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις των παραδοσιακά μεγάλων αγορών της Ευρώπης για το συγκεκριμένο διάστημα, η ιταλική αγορά εμφανίζει αύξηση 8,6%, η ισπανική 5,2%, η γαλλική 1,1% και η γερμανική 1%, με μόνη «παραφωνία» τη βρετανική η οποία τον Οκτώβριο συρρικνώθηκε κατά 1,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Όπως και να έχει, το πρόσημο για την ευρωπαϊκή αγορά είναι θετικό για τη χρονιά μέχρι στιγμής, με τις συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο να ξεπερνούν τα 11,5 εκατομμύρια μονάδες (11.523.903) μέγεθος αυξημένο κατά 8,2% σε σχέση με την αντίστοιχη επίδοση της περσινής χρονιάς.
Αντιστοίχως θετική είναι και η εικόνα τoυ “club” των ισχυρών στους δέκα μήνες του 2015 με το σύνολο των μεγάλων αγορών της Ευρώπης να καταγράφουν αύξηση πωλήσεων. Αναλυτικά σε ό,τι αφορά τα επιμέρους ποσοστά το συγκεκριμένο διάστημα σε σχέση με πέρυσι, η ισπανική αγορά αυτοκινήτου βρίσκεται στο +20,5%, η ιταλική στο +14,7%, η βρετανική στο +6,4%, η γαλλική στο +5,7% και η γερμανική στο +5,1%.
auto.in.gr
- Έντι Μέρφι: Συγκίνηση και αποθέωση σε μια βραδιά-ορόσημο για την καριέρα του
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Δεν καταφέρνει να σκοράρει σε τετ α τετ ο Ελ Κααμπί (vid)
- Φωτιά στη Σκιάθο: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο πευκοδάσος
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Σπουδαία απόκρουση του Τζολάκη σε σουτ του Ταμπόρδα (vid)
- Λέσβος: Σε τροχιά σύγκρουσης οι κτηνοτρόφοι στον Μεσότοπο – «Δεν δεχόμαστε να πίνουμε νερό με το αίμα των σφαγμένων ζώων μας»
- Νίκολιτς: «Να απολαύσουμε τη στιγμή, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα»
- «Έχετε κράτηση;»: Ο παραλογισμός που μας έκανε να νοσταλγούμε τα παλιά στέκια
- Δεν του… πάει ο Απρίλης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/neom-SUIMrEKVOXc-unsplash-315x220.jpg)




























![Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/hans-jurgen-mager-YzHeLq_kvH4-unsplash-1-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442