Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόνο ένας από νεκρούς τρομοκράτες στο Παρίσι είχε ταυτοποιηθεί στη Λέρο

Μόνο ένας από νεκρούς τρομοκράτες στο Παρίσι είχε ταυτοποιηθεί στη Λέρο

Μόνο ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι είχε ταυτοποιηθεί στη Λέρο, διαβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και προσθέτουν ότι το διαβατήριό του δεν ήταν πλαστό. Ο συγκεκριμένος ύποπτος είχε εισέλθει στη Σερβία στις 7 Οκτωβρίου, όπου ζήτησε άσυλο, και ταυτοποιήθηκε από τις κροατικές αρχές την επόμενη ημέρα.

Μόνο ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι είχε ταυτοποιηθεί στη Λέρο, διαβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και προσθέτουν ότι το διαβατήριό του δεν ήταν πλαστό.

Το συριακό διαβατήριο βρέθηκε κοντά στη σορό ενός από τους βομβιστές αυτοκτονίας που διέπραξαν τις επιθέσεις στο Stade de France.

Αμερικανός αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών είπε στο CBS ότι το διαβατήριο αυτό μπορεί να είναι πλαστό, καθώς δεν περιέχει τους σωστούς αριθμούς για να πρόκειται για νόμιμο διαβατήριο της Συρίας και η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο όνομα του κατόχου.

Το Σάββατο, εξάλλου, είχαν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι ένα ακόμη άτομο το οποίο οι Γάλλοι θεωρούν ύποπτο για το μακελειό στο Παρίσι ενδεχομένως να πέρασε από τις τουρκικές ακτές στη Λέρο.

Είχε ζητήσει ασυλο στη Σερβία

Ο ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου, εισήλθε στη Σερβία στις 7 Οκτωβρίου και ζήτησε άσυλο ανακοίνωσε το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Ένας από τους υπόπτους για τρομοκρατία, ο Α.Α., που αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας, είχε καταγραφεί στις 7 Οκτωβρίου φέτος στο μεθοριακό πέρασμα του Πρέσεβο, όπου ζήτησε επισήμως άσυλο», αναφέρει το υπουργείο σε δήλωσή του.

Το μεθοριακό πέρασμα του Πρέσεβο χωρίζει τη Σερβία από την ΠΓΔΜ.

«Έλεγχοι επιβεβαίωσαν πως τα στοιχεία που τον αφορούν ταιριάζουν με αυτά του προσώπου που είχε ταυτοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου στην Ελλάδα. Η Ιντερπόλ δεν είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης του προσώπου αυτού» προστίθεται.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κροατικού Τύπου, ο κάτοχος του διαβατηρίου ταυτοποιήθηκε από τις κροατικές αρχές στις 8 Οκτωβρίου στη συνοριακή διάβαση στο Οπάτοβατς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024