Σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων αναμένεται να συντελέσει η στρατηγική συνεργασία του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείο» Βούλας στον τομέα των οστικών μοσχευμάτων.

Σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων αναμένεται να συντελέσει η στρατηγική συνεργασία του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείο» Βούλας στον τομέα των οστικών μοσχευμάτων.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών έχει τεθεί επίσημα σε εφαρμογή η στρατηγική συνεργασία του Εργαστηρίου Τεχνολογικής Έρευνας Οστικών Μοσχευμάτων του Ινστιτούτου Βιοεπιστημών και Εφαρμογών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με το νοσοκομείο, το δεύτερο μπορεί να παρέχει σημαντική ποσότητα απορριπτέων κεφαλών οστών, ως πρώτη ύλη για την παρασκευή οστικών μοσχευμάτων, τα οποία έχουν ευρύτατη κλινική εφαρμογή σε ιατρικές ειδικότητες όπως: ορθοπεδικοί χειρουργοί, πλαστικοί χειρουργοί, νευροχειρουργοί, γναθοχειρουργοί, περιοδοντολόγοι, εμφυτευματολόγοι κ.λπ.

Όπως εξηγεί ο διοικητής του νοσοκομείου Ηρακλή Καραγεώργο, «το ‘Ασκληπιείο’ είναι το πρώτο νοσοκομείο, που συνεργάζεται σε αυτό το επίπεδο με το ΕΚΕΦΕ ‘Δημόκριτος’, σύμφωνα με τις θεσμικά προ-απαιτούμενες διαδικασίες. Προς αναγνώριση της καταλυτικής αυτής συνεργασίας και στα πλαίσια μιας ανταποδοτικής και δυναμικής σχέσης, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» θα προσφέρει δωρεάν ποσό οστικού μοσχεύματος ανά κεφαλή, παράλληλα με τα είδη των μοσχευμάτων που άρχισε να παρέχει σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές».

Η στρατηγική αυτή συνεργασία, θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των δαπανών του «Ασκληπιείου» Βούλας για ορθοπεδικές κλινικές εφαρμογές και όχι μόνον, στον τομέα των οστικών και στη συνέχεια και άλλων μοσχευμάτων, ενώ αναμένεται να διευρυνθεί και στο ερευνητικό πεδίο.

Η Δρ Έφη Τσιλιμπάρη, διευθύντρια του Ινστιτούτου Βιοεπιστημών και Εφαρμογών και τέως αντιπρόεδρος του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» συμπληρώνει ότι «το εργαστήριο είναι μοναδικό στην Ελλάδα στην τεχνογνωσία επεξεργασίας και παραγωγής ανθρώπινων οστικών και άλλων μοσχευμάτων από το 1970 και λειτουργεί σύμφωνα με διεθνή πρότυπα καθώς και τις προδιαγραφές του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και της European Association of Tissue Banks (EATB), ενώ είναι πιστοποιημένο επί σειρά ετών κατά ISO 9001/2008».

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr