Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στην εξιχνίαση του εγκλήματος στην Ύδρα

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στην εξιχνίαση του εγκλήματος στην Ύδρα

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε 39χρονος Γεωργιανός, το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας που τον περασμένο Αύγουστο σκότωσε 67χρονο εστιάτορα μέσα στο σπίτι του στην Ύδρα. Έφτασε στα ίχνη του αναζητώντας τον μεταξύ σεσημασμένων. Είχε και υλικό που συνέλεξε από κάμερες ασφαλείας στην Ύδρα, αλλά κυρίως το DNA του.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε 39χρονος Γεωργιανός, το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας που στις 18 Αυγούστου σκότωσε 67χρονο εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου μέσα στο σπίτι του στην Ύδρα.

Είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις άλλων επτά Γεωργιανών, ηλικίας 27, 29, 30, 34, 35, 36 και 42 ετών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συρροή και κατά συναυτουργία, ενώ αναζητείται πλέον η σύζυγος του 39χρονου.

Ο ίδιος εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Καλλιθέα Αττικής, από άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, να κινείται με Ι.Χ. αυτοκίνητο, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι πιθανότατα αυτός είναι και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του 67χρονου.

Έφτασε στα ίχνη του αναζητώντας τον μεταξύ σεσημασμένων Γεωργιανών. Είχε και υλικό που συνέλεξε από κάμερες ασφαλείας στην Ύδρα, αλλά κυρίως το DNA του, την κηλίδα αίματός του που βρέθηκε στο παράθυρο του μπάνιου του θύματος, το οποίο αντιστάθηκε και συνεπλάκη με τους δράστες, πριν πέσει νεκρό, πιθανότατα από ασφυξία.

Η 58χρονη σύζυγος του θύματος δεν τον αναγνώρισε, ωστόσο οι κακοποιοί την είχαν ναρκώσει στη διάρκεια της ληστείας, κατά την οποία απέσπασαν χρήματα, κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο εν λόγω Γεωργιανός εμφανίζεται αρνητικός, καθώς δεν απαντά το παραμικρό στα ερωτήματα των αστυνομικών.

Όπως διαπιστώθηκε, το σπίτι όπου διέμενε είχε νοικιαστεί με στοιχεία άλλου Γεωργιανού. Εκεί βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα διαβατήριο με επικολλημένη τη φωτογραφία του συλληφθέντος και στοιχεία ταυτότητας άλλου ομοεθνούς του.

Ο 39χρονος είχε συλληφθεί το 2011, από κοινού με συμπατριώτη του, για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, διακεκριμένη κλοπή κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα, αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και τεσσάρων μηνών. Είχε αποφυλακιστεί από τον Κορυδαλλό στις 8 Ιουλίου 2015.

Τώρα οδηγήθηκε εκ νέου στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την κατάθεση της συζύγου του θύματος, το ζευγάρι έκλεισε την ταβέρνα γύρω στις 2 τα ξημερώματα και επέστρεψε στο σπίτι του, που είναι μεσοτοιχία με το κατάστημα.

Λίγο αργότερα δύο άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στη μονοκατοικία και έπιασαν στον ύπνο το ζευγάρι, τους έδεσαν, τους φίμωσαν και ρωτούσαν επίμονα για χρήματα.

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι τους υπέδειξε βαλίτσα με 40.000 ευρώ την οποία οι δράστες πήραν κι εξαφανίστηκαν.

Οι πέντε από τους συλληφθέντες απέπλευσαν με μισθωμένο ταχύπλοο σκάφος (ταξί) με προορισμό την Αίγινα, ενώ ο 39χρονος και η σύζυγός του αποχώρησαν με τον ίδιο τρόπο για τη Βάρκιζα παίρνοντας μαζί τους τα χρήματα και τα κοσμήματα.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες, εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Ύδρας κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024