Νέες κινητοποιήσεις από τους υπαλλήλους του ΝΑΤ
Άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν την Τρίτη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΝΑΤ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.
Άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν την Τρίτη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΝΑΤ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.
Οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ, που αντιδρούν στην κατάργηση του Ταμείου τους, προχωρούν πλέον σε νέες κινητοποιήσεις, σε συνέχεια αυτών της περασμένης εβδομάδας.
Ήδη η γενική συνέλευσή τους αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, συμμετοχή στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, καθώς και σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης την Παρασκευή στο κεντρικό κτίριο του ΝΑΤ για τη λήψη αποφάσεων.
«Δυστυχώς το μόνο συμπέρασμα που προέκυψε ήταν η εμμονή του υπουργού να υπαχθεί το ΝΑΤ στον ενιαίο φορέα ασφάλισης, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που υπάρχουν σε μια τέτοια συνένωση» αναφέρει το ΔΣ του Συλλόγου.
Πρότεινε στον υπουργό να βάλει τέλος στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία στα πλοία, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Ταμείου, και ταυτόχρονα την επιστροφή του ΝΑΤ στο υπουργείο Ναυτιλίας, «αφού είναι άρρηκτα δεμένο με αυτό».
«Άλλωστε το Υπουργείο διατηρεί το μητρώο ασφαλισμένων και παίρνει εκείνες τις αποφάσεις που έχουν άμεση επίπτωση στα οικονομικά του Ταμείου. Με αυτόν τον τρόπο ό,τι σχετίζεται με τη ναυτιλία θα είναι υπό την εποπτεία του αντίστοιχου υπουργείου, κάτι το οποίο συμπεριλαμβανόταν και στο πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος» υποστηρίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΝΑΤ και σημειώνει:
«Ο υπουργός επέμεινε ότι τα προβλήματα που θα υπάρξουν θα αντιμετωπιστούν με υπουργικές αποφάσεις (!) και ότι δεν υπάρχει χρόνος διαβούλευσης, αφού το νομοσχέδιο για τη σύσταση του ενιαίου φορέα θα κατατεθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου και θα ισχύσει από 01/01/2016».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Αυτή είναι η προσφορά της Ζάλγκιρις στον Βαλαντσιούνας» (pic)
- Νότια Κορέα: Οι ΗΠΑ εγκρίνουν πώληση και εκσυγχρονισμό στρατιωτικών ελικοπτέρων αξίας 4,2 δισ. δολαρίων
- Το κόστος στέγασης ως αιτία οργής των ψηφοφόρων – Έλλειψη κατοικιών και αποτυχία του ελέγχου των ενοικίων
- Adédèjì: «Παντρεύοντας» την παράδοση με την καινοτομία
- Τουρκία: Βίντεο από τους πυροβολισμούς με τους 6 νεκρούς
- Φορολογικές δηλώσεις: «Αυτόματα» πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες από αρχές Ιουλίου
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Ιράν: Ο Τραμπ θέτει μόνος του προθεσμίες και μετά τις ακυρώνει – Απάντηση στην «αναστολή επίθεσης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Η αντίδραση των γατιών σε Roller Coaster που ξεκίνησε να κατακτά το διαδίκτυο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/image-11-127x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)













































![Η αντίδραση των γατιών σε Roller Coaster που ξεκίνησε να κατακτά το διαδίκτυο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/image-11-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442