Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Χριστόφορος Μερούσης πρώτος στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Χριστόφορος Μερούσης πρώτος στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Για τρίτη διαδοχική χρονιά ο Χριστόφορος Μερούσης ήταν νικητής στον Μαραθώνιο Αθήνας. Δεύτερος ο Θεοδωρακάκος, τρίτος ο Ευαγγελίδης. Eν τω μεταξύ την απόλυτη κυριαρχία της διατήρησε η Αναστασία Καρακατσάνη, που για τέταρτη διαδοχική χρονιά κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στα 10χλμ. Δική του υπόθεση έχει κάνει το 10άρι και ο Κώστας Γκελαούζος...


Ο Χριστόφορος Μερούσης για τρίτη συνεχή χρονιά και με επίδοση 2:21.22, αναδείχθηκε νικητής στον Μαραθώνιο ανδρών, που ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή πλέον των 43.000 δρομέων στην κλασσική διαδρομή Μαραθώνας-Αθήνα, απόστασης 42.195 μέτρων.

Στην δεύτερη θέση -με το ένατο μετάλλιο του στην διοργάνωση- τερμάτισε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος (2:27.03) και στην τρίτη ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης (2:27.28). Τέταρτος έφθασε στο Παναθηναϊκό στάδιο, ο Γιώργος Καραβίδας που τερμάτισε σε 2:30.41, 5ος ο Νίκος Καλομοίρης (2:31.39) κι έκτος ο Κυριάκος Συμιριώτης (2:32.10).

Στην κατηγορία των γυναικών, πρώτευσε η Μινόρι Χαγιακούρι από την Ιαπωνία με 2:52.42, ενώ ακολούθησαν οι Ουρανία Ρεμπούλη, Μάγδα Γαζέα και Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου.

Στα 10.000μ.

Την απόλυτη κυριαρχία της διατήρησε η Αναστασία Καρακατσάνη, που για τέταρτη διαδοχική χρονιά κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στα 10χλμ, στο πλαίσιο του 33ου Μαραθωνίου Αθήνα. Η έμπειρη δρομέας τερμάτισε σε 34.59 και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει της νέας χρονιάς. Δική του υπόθεση έχει κάνει το 10άρι και ο Κώστας Γκελαούζος, που όπως
και πέρυσι έτσι και φέτος ήταν το…απόλυτο αφεντικό. Ο έμπειρος αθλητής
πέτυχε 32.03 και ξεκίνησε με το δεξί τη σεζόν.

«Η χαρά και η συγκίνησή μου είναι μεγάλη. Είναι εκπληκτικό να ξυπνάς το πρωί και να ετοιμάζεσαι να έρθεις να μετάσχεις σε αυτόν τον αγώνα που βελτιώνεται κάθε χρόνο και συμμετέχουν σε αυτόν χιλιάδες κόσμου. Βελτιώνομαι κι εγώ και χαίρομαι πολύ», είπε η αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραμή, που στο μέλλον θα ρίξει το βάρος της στον μαραθώνιο. Δεύτερη ήταν η Τσέχα Μόιρα Στεβάρτοβα (35.37)

«Νίκησα και πέρυσι. Είναι ένας ξεχωριστός αγώνας ο Μαραθώνιος. Είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζεσαι σε αυτόν τον αγώνα και να τερματίζεις σε αυτό το Στάδιο. Συμβαίνουν τόσα αρνητικά αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα και ένα τόσο ωραίο γεγονός μόνο καλά μας προσφέρει», είπε ο Γκελαούζος. Δεύτερος άνδρας ήταν ο Χρήστος Μπουντούλης 32.12 και τρίτος ο Ραφαήλ Νικοδήμος με 32.15.

Στα 5.000μ.
Ο Χρήστος Καλλίας ήταν ο πρώτος αθλητής που μπήκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στο πλαίσιο του 33ου Μαραθωνίου Αθήνας. Ο Ελληνας αθλητής διένυσε τα 5χλμ σε 15.09 και βελτίωσε το ρεκόρ διαδρομής. «Ποτέ ξανά στη ζωή μου δεν έχω μπει πρώτος στο Καλλιμάρμαρο! Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Αυτή η μέρα είναι μια γιορτή!», είπε ο 27χρονος δρομέας. Ο έμπειρος Κώστας Νακόπουλος κατέλαβε την δεύτερη θέση με 15.19 σε μία ακόμη συμμετοχή του στην απόσταση.

Στις γυναίκες η Αναστασία Μαρινάκου έκοψε πρώτη το νήμα με 17.23, στο ντεμπούτο της στην διοργάνωση
Χιλιάδες απλοί πολίτες πήραν μέρος στον αγώνα, ο οποίος αποτέλεσε γιορτή για τον αθλητισμό και την πόλη της Αθήνας, που από νωρίς σήμερα το πρωί κινείται σε ρυθμούς μαραθωνίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024