Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αστέρας «έσπασε» το εντός έδρας αήττητο της ΑΕΚ

Ο Αστέρας «έσπασε» το εντός έδρας αήττητο της ΑΕΚ

Στο ντεμπούτο του Γκας Πογέτ στον πάγκο της ομάδας, η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη ήττα μέσα στο ΟΑΚΑ με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης, για την 10η αγωνιστική της Super League. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο 89ο λεπτό. Η Ένωση αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από τις καθυστερήσεις το α' ημιχρόνου, λόγω αποβολής του Βάργκας.

Στο ντεμπούτο του Γκας Πογέτ στον πάγκο της ομάδας, η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη ήττα μέσα στο ΟΑΚΑ με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης, για την 10η αγωνιστική της Super League. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο 89ο λεπτό. Η Ένωση αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από τις καθυστερήσεις το α’ ημιχρόνου, λόγω αποβολής του Βάργκας.

Η ΑΕΚ είχε ρυθμό, ήταν καλύτερη στο α΄ ημίχρονο αλλά έπεσε πάνω σε… Μπαντή. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα ήταν σε εξαιρετική μέρα και δεν νικήθηκε ούτε από την κόντρα στον Ιγκλέσιας και την αλλαγή στην πορεία της μπάλας μετά από κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο 15΄, ούτε από το εξαιρετικό φάουλ του Βάργκας στο 33΄, ούτε καν στο τετ-α-τετ με τον Αραβίδη στο 39΄. Και στις τρεις περιπτώσεις πραγματοποίησε δύσκολες επεμβάσεις, κρατώντας το «μηδέν».

Τα δεδομένα, ωστόσο, ανατράπηκαν άρδην στην εκπνοή του ημιχρόνου. Αρχικά ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 45΄ και αμέσως μετά, βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Λανθαρότε έκανε αντιαθλητικό φάουλ και στην συνέχεια προκάλεσε τον Βάργκας ο οποίος έπεσε στην παγίδα και χτύπησε τον Ισπανό. Καθαρή περίπτωση κόκκινης κάρτας, που έδειξε ο Κουκουλάκης, δευτερόλεπτα πριν σφυρίξει για την ανάπαυλα.

Ο Πογέτ βρέθηκε αντιμέτωπος με την πρώτη μεγάλη πρόκληση της εν Ελλάδι καριέρας του. Για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, εναντίον μιας από τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος. Ανταποκρίθηκε με ένα τρικ: ο Γιόχανσον κάλυψε το δεξί άκρο και ο Μάνταλος οπισθοχώρησε για να δώσει βοήθειες στον Σιμόες, που ήταν ο μοναδικός «κόφτης».

Ο Βεργέτης δεν μπόρεσε να βρει το «γιατρικό» για την κίνηση αυτή, ενώ ίσως έπαιξε ρόλο και η κόπωση του Αστέρα, καθώς η μοναδική αλλαγή σε σχέση με το ματς της Πέμπτης με τον ΑΠΟΕΛ ήταν στη θέση του σέντερ φορ, με τον Παπαδόπουλου αντί του Γιάννου (η δεύτερη αλλαγή ήταν ο τερματοφύλακας, καθώς στο Europa League έπαιξε ο Θεοδωρόπουλος).

Η ΑΕΚ απείλησε στο 59΄ με Μπαντή να «απογειώνεται» ξανά και να αποκρούει το φάουλ του Μάνταλου. Στο 75΄ ο Κουκουλάκης ακύρωσε γκολ του Παπαδόπουλου για επιθετικό φάουλ του Μπερτόλιο στον Γκάλο. Πολύ αυστηρή απόφαση, αφού το φάουλ που όντως υπήρξε, δεν επηρέαζε τη φάση. Γενικά οι αλλαγές από το 65΄ και μετά βοήθησαν περισσότερο τον Αστέρα που πλησίασε το γκολ στο 81΄ με τον Μάσα να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά τη μπάλα να κοντράρει στον Σοϊλέδη.

Με βάση την εικόνα που διαμορφώθηκε στο τελευταίο τέταρτο, η ΑΕΚ δεν θα έφευγε δυσαρεστημένη σε περίπτωση ισοπαλίας. Ομως, διαδοχικά λάθη της στέρησαν και αυτόν τον βαθμό. Στο 89΄ η ασταθής απόκρουση του Μπαρόχα στο σουτ του Φούντα και στη συνέχεια η καθυστερημένη αντίδραση του Λαμπρόπουλου, έδωσαν την ευκαιρία στον Δημήτρη Παπαδόπουλο να μπει… με τη μπάλα στα δίχτυα. Με τη νίκη του αυτή, ο Αστέρας έφτασε τους 18 βαθμούς, έναν περισσότερο από την ΑΕΚ και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με την τρίτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Γκάλο – Κουρμπέλης, Λανθαρότε, Ιγκλέσιας, Μπερτόλιο

Κόκκινη: 45+1΄ Βάργκας

AEK (Γκας Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Βάργκας, Μάνταλος (84΄ Κορδέρο), Μπαρμπόσα (70΄ Μπουονανότε), Αραβίδης (71΄ Κρισάντους)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ιγκλέσιας (63΄ Δημούτσος), Κουρμπέλης, Μάσα (85΄ Φούντας), Μπερτόλιο, Λανθαρότε (68΄ Φερντάντες), Παπαδόπουλος

* Οι οργανωμένοι φίλοι της ΑΕΚ εισήλθαν στο γήπεδο μετά το 20 λεπτό, όπως και στο προηγούμενο εντός έδρας ματς, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κάρτα φιλάθλου

* Αποδοκιμάστηκε ο Ταξιάρχης Φούντας κατά την είσοδό του στο ματς. Προφανώς οι φίλοι της ΑΕΚ τον έχουν συνδυάσει με τη «μαύρη» σεζόν του υποβιβασμού (2012/13).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024