Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μία σύλληψη για την επίθεση στον Γ.Κουμουτσάκο

Μία σύλληψη για την επίθεση στον Γ.Κουμουτσάκο

Ένα άτομο έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής για την επίθεση εναντίον του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, ενώ άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, αναζητούνται από την Ασφάλεια, για να συλληφθούν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου. Όλοι έχουν ταυτοποιηθεί και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τουλάχιστον δύο από αυτούς έχει εξακριβωθεί ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ένα άτομο έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής για την επίθεση εναντίον του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, την Πέμπτη στην πλατεία Συντάγματος, ενώ άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, αναζητούνται από την Ασφάλεια, για να συλληφθούν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Όλοι έχουν ταυτοποιηθεί και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τουλάχιστον δύο από αυτούς έχει εξακριβωθεί ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συλληφθείς είναι ένας 24χρονος από το Αιγάλεω, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας να αγκαλιάζει τον κ. Κουμουτσάκο και να τον οδηγεί προς τα ΜΑΤ.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι προστάτεψε τον βουλευτή και δεν τον χτύπησε, αλλά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με βάση τα στοιχεία της έρευνας, τα οποία περιέχονται στην δικογραφία που σχηματίζεται.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι προσαγωγές, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των άλλων τεσσάρων, ενώ οι οκτώ που προσήχθησαν αρχικά χτες το βράδυ, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Έρευνες σε σπίτια

Αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν, εκτός των άλλων, στα σπίτια δύο εκ των πέντε νεοναζί που φέρονται ότι εμπλέκονται στην βιαιοπραγία σε βάρος του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Πρόκειται για τον άνδρα με το μαύρο τζόκεϊ, που φαίνεται στο βίντεο να χτυπάει με γροθιά τον βουλευτή και ένα ακόμη άτομο.

Ο ακροδεξιός τραμπούκος με το τζόκεϊ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σεσημασμένος για ρατσιστική επίθεση και ληστεία σε βάρος αλλοδαπών.

Οι δυο νεοναζί αναζητούνται μαζί με μια γυναίκα και έναν ακόμη άνδρα, ενώ ο πέμπτος που κατηγορείται για εμπλοκή στο επεισόδιο και συνελήφθη το απόγευμα στην Δυτική Αττική οδηγείται αύριο, Σάββατο, στον εισαγγελέα.

Η γυναίκα, όπως φαίνεται στα βίντεο, είναι πιθανότατα αυτή που έσκισε το σακάκι του κ. Κουμουτσάκου και τον χτύπησε με κλωτσιά.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία από την Ασφάλεια Αττικής για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο νεοναζί, βρέθηκαν δύο φυσίγγια των 7,62 mm, δύο σουγιάδες και 10 αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024