Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέχρι 5.000 πρόσφυγες την ημέρα προβλέπει έως το Φεβρουάριο ο ΟΗΕ

Μέχρι 5.000 πρόσφυγες την ημέρα προβλέπει έως το Φεβρουάριο ο ΟΗΕ

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προβλέπει πως από την Τουρκία θα φτάνουν μέχρι και 5.000 πρόσφυγες την ημέρα από το Νοέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο. Η Αρμοστεία καλεί σε οικονομική υποστήριξη συνολικά 88,5 δισ. ευρώ για τις χώρες του λεγόμενου βαλκανικού διαδρόμου. Παράλληλα, η Κομισιόν εκτιμά πως μέχρι το τέλος του 2016 στην Ευρώπη θα έχουν φτάσει τρία εκατομμύρια.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προβλέπει πως από την Τουρκία θα φτάνουν μέχρι και 5.000 πρόσφυγες την ημέρα από το Νοέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο.

Η Αρμοστεία καλεί σε οικονομική υποστήριξη συνολικά 88,5 δισ. ευρώ για τις χώρες του λεγόμενου βαλκανικού διαδρόμου.

Παράλληλα, η Κομισιόν εκτιμά πως μέχρι το τέλος του 2016 στην Ευρώπη θα έχουν φτάσει τρία εκατομμύρια.

Σε μία ανακοίνωσή της που σκοπεύει να κινητοποιήσει για την ανάγκη υποστήριξης στις χώρες άφιξης και διέλευσης, η Αρμοστεία παρουσίασε τις προβλέψεις του «χειμερινού σχεδίου» της και ανέφερε πως Ελλάδα, πΓΔΜ, Σερβία, Κροατία και Σλοβενία χρειάζονται συνολικά 88,5 δισ. ευρώ για να αντεπεξέλθουν.

«Οι σκληρές καιρικές συνθήκες στην περιοχή αναμένεται να επιτείνουν τις κακουχίες των χιλιάδων προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα και κινούνται στα Βαλκάνια, και μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω απώλειες ζωών εάν δεν ληφθούν επειγόντως επαρκή μέτρα» τόνισε η Αρμοστεία.

Σε ανάλογη κατεύθυνση κινούνται και οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κομισιόν ανέφερε την Πέμπτη, παρουσιάζοντας τις τελευταίες επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της για την οικονομία, πως μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στην Ευρώπη πάνω από 700.000 άτομα.

Βάσει των μέχρι τώρα αφίξεων και της «τεχνικής υπόθεσης» αναφορικά με τις μελλοντικές ροές, η Κομισιόν δεν θεωρεί πιθανό να μειωθεί το ρεύμα πριν το 2017.

Συνολικά, η Κομισιόν εκτιμά ότι στην επισκοπούμενη περίοδο θα έχουν φτάσει μέχρι 3 εκατομμύρια στην ΕΕ. Η Επιτροπή υπογράμμισε πως οι υπηρεσίες υποδοχής βρίσκονται στα όριά τους, όμως σημείωσε ότι το προσφυγικό ρεύμα μπορεί σε μερικά χρόνια να έχει μικρές, θετικές συνέπειες στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024