Μέχρι και «σύλληψεις, αν απαιτούνται» προτείνει ο επικεφαλής της Frontex
Ο επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, αναμένει περαιτέρω αύξηση της εισροής προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη και ζητεί από τις χώρες της ΕΕ «να συλλαμβάνουν αν είναι απαραίτητο» όσους μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν άσυλο.
Ο επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, αναμένει περαιτέρω αύξηση της εισροής προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη και ζητεί από τις χώρες της ΕΕ «να συλλαμβάνουν αν είναι απαραίτητο» όσους μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν άσυλο.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο Λεγκέρι ανέφερε: «Όποιος έχει ταξιδέψει παράτυπα και δεν έχει δικαίωμα να λάβει άσυλο θα πρέπει να οδηγείται γρήγορα πίσω στη χώρα του».
Προκειμένου να γίνεται αυτό, πρόσθεσε ο ίδιος, «αν είναι απαραίτητο θα πρέπει να συλλαμβάνονται και να κρατούνται» όσοι εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.
Βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων είναι δυνατό να κρατούνται έως και 18 μήνες, προκειμένου να οργανωθεί ο επαναπατρισμός τους.
Σύμφωνα με τον Λεγκέρι, η Frontex έχει ήδη καταγράψει φέτος «περισσότερες από 800.000 παράτυπες εισόδους» από τα σύνορα της ΕΕ, ενώ πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από εμπόλεμες περιοχές αναμένεται να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη.
Δεν έχουμε φτάσει ακόμη «στο ανώτατο σημείο» του κύματος μετανάστευσης, εκτίμησε ο ίδιος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κόντρα Χατζηβασιλείου με Νταβούτογλου για το Κυπριακό: «Έχουμε εισβολή από το 1974»
- EuroCup: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Άρη στη νέα διοργάνωση
- Ποιες είναι οι περιοχές με τα ακριβότερα και τα φθηνότερα ακίνητα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Ποιοι νέοι κλάδοι εντάχθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Μοντέρο: «Μια ωραία διαδρομή προς τον Πειραιά» (pic)
- Η «κατάρα του Τραμπ»: Από το Μουντιάλ στο NFL – Eίναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικίνδυνα γκαντέμης;
- Παν. Δουδωνής: Εμμονικός με τις υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοεξευτελισμός των παρακολουθούμενων προσώπων
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Επίδειξη θράσους αφού εξασφάλισε τη (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης για τις υποκλοπές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442