Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απάντηση της Ευρωλίγκα στην πρόταση της FIBA

Απάντηση της Ευρωλίγκα στην πρόταση της FIBA

Ανακοίνωση εξέδωσε η Euroleague, μετά τη συνάντηση κορυφής της Τρίτης στην Ελβετία με τη FIBA, με θέμα συζήτησης το πλάνο της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τη «γέννηση» από τη σεζόν 2016-17 μίας νέας κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (Basketball Champions League). Με αυτή, η Euroleague τονίζει πως «οι σύλλογοι, μέσω της δικής τους εταιρίας (Euroleague Basketball), έχουν επιδείξει την ικανότητα τους να διοικήσουν διοργανώσεις συλλογικού επιπέδου», καθώς και ότι διατηρεί επιφυλάξεις και ανησυχίες σχετικά με διάφορα θέματα (καλεντάρι με τη διεξαγωγή προκριματικών των εθνικών ομάδων μεσούσης της περιόδου, ασφάλιση διεθνών παικτών και αποζημίωση των ομάδων που διαθέτουν τους αθλητές τους για τις εθνικές υποχρεώσεις τους).

Ανακοίνωση εξέδωσε η Euroleague, μετά τη συνάντηση κορυφής της Τρίτης στην Ελβετία με τη FIBA, με θέμα συζήτησης το πλάνο της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τη «γέννηση» από τη σεζόν 2016-17 μίας νέας κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (Basketball Champions League).

Με αυτή, η Euroleague τονίζει πως «οι σύλλογοι, μέσω της δικής τους εταιρίας (Euroleague Basketball), έχουν επιδείξει την ικανότητα τους να διοικήσουν διοργανώσεις συλλογικού επιπέδου», καθώς και ότι διατηρεί επιφυλάξεις και ανησυχίες σχετικά με διάφορα θέματα (καλεντάρι με τη διεξαγωγή προκριματικών των εθνικών ομάδων μεσούσης της περιόδου, ασφάλιση διεθνών παικτών και αποζημίωση των ομάδων που διαθέτουν τους αθλητές τους για τις εθνικές υποχρεώσεις τους).

Στην ανακοίνωση της Euroleague αναφέρεται:

«Αντιπροσωπεία της Euroleague Basketball ταξίδεψε στην Mies, της Ελβετίας την Τρίτη (3/11) για να συναντηθεί με την FIBA. Κατά τη διάρκεια της υγιούς συζήτησης που κάλυψε ένα μεγάλο αριθμό ζητημάτων, οι οργανισμοί επικέντρωσαν στον κεντρικό τους ρόλο για την παρούσα και τη μελλοντική ανάπτυξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, σε συλλογικό επίπεδο.

Η αντιπροσωπεία που συγκροτήθηκε από εκπροσώπους των Φενερμπαχτσέ, Ολυμπιακού, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ρεάλ Μαδρίτης, μοιράστηκε με τη FIBA την απόφασή τους να συνεχίσουν την ιστορική ανάπτυξη της Euroleague, την οποία ζουν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 χρόνων, από τη δημιουργία της Euroleague Basketball, που εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση δια του προέδρου και του εκτελεστικού διευθυντή της, Τζόρντι Μπερτομέου και του γενικού διευθυντή, Εντουαρντ Σκοτ.

Οι τέσσερις ομάδες της Euroleague που είναι κάτοχοι άδειας τύπου Α, παρουσίασαν το έγγραφο που υπέγραψαν έντεκα κάτοχοι της σχετικής άδειας στη σύσκεψη της 8ης Ιουλίου και στο οποίο ζητούσαν χρόνο για να μελετήσουν την αρχική πρόταση της FIBA, όπως και να δημιουργήσουν μια πιο μικρή επιτροπή που θα εκπροσωπήσει όλα τα clubs και τη Euroleague Basketball, στις συζητήσεις με τη FIBA.

Τα highlights από αυτό το μίτινγκ ήταν:

* Οι σύλλογοι εξέφρασαν την κοινή πεποίθηση ότι το μπάσκετ έχει παρουσιάσει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις διοργανώσεις του μπάσκετ, αλλά και σε αυτές του εθνικού επιπέδου.

* Οι σύλλογοι ευχαρίστησαν τη FIBA για το χρόνο και τις προσπάθειες της, στην παρουσίαση και την ανανέωση της πρότασης, για τη Euroleague, όπως και για την εκτίμηση των προσπαθειών που τα clubs και η Euroleague Basketball έκαναν τα τελευταία 15 χρόνια.

* Η αντιπροσωπεία της Euroleague Basketball θα εξετάσει με επιμέλεια την ανανεωμένη πρόταση, θα τη μοιραστεί με τους υπόλοιπους συλλόγους-κατόχους άδειας Α΄ στο εγγύς μέλλον και μετά θα παρέχει τα δεδομένα που θα προκύψουν στη FIBA.

* H αντιπροσωπεία επισήμανε πως οι σύλλογοι, μέσω της δικής τους εταιρίας (Euroleague Basketball), έχουν επιδείξει την ικανότητα τους να διοικήσουν διοργανώσεις συλλογικού επιπέδου, επί 15 χρόνια, με αυξανόμενα θετικά αποτελέσματα, όπως κέρδιζαν αξιοπιστία στην πορεία. Κατόπιν τούτου, εξήγησαν στη FIBA πως, προκειμένου να συνεχιστεί η ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων, υπάρχουν εναλλακτικά μοντέλα, πέραν αυτού που παρουσίασε η FIBA. Αυτά μπορούν να επιτύχουν τους ίδιους στόχους συνεργασίας, ενότητας και βελτίωσης στην επιχείρηση του μπάσκετ. Τέτοια που θα καλύπτει τα «θέλω» των συλλόγων και της FIBA.

* Η Euroleague Basketball και οι σύλλογοί της θα οριστικοποιήσουν το project πάνω στο οποίο δουλεύουν τα τελευταία χρόνια και θα το παρουσιάσουν στη FIBA, τις προσεχείς εβδομάδες. Αυτό θα εγγυάται την υλοποίηση των στόχων που έχουν οι σύλλογοι, σε ό,τι αφορά την αθλητική, αλλά και την εμπορική ανάπτυξη των διοργανώσεων, αλλά και σχετικά με τη συνεργασία της Euroleague Basketball και των clubs της, με την οικογένεια της FIBA.

* Οι σύλλογοι έθιξαν έναν αριθμό ανοιχτών θεμάτων που αφορούν τους επαγγελματικούς συλλόγους, ώστε να διευκρινιστεί η διατύπωση των κανονισμών της FIBA και ο εναρμονισμός τους με τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και αυτή που διέπει τη σχέση μεταξύ των συλλόγων και των εθνικών ομοσπονδιών, με εκτίμηση στις διοργανώσεις εθνικού χαρακτήρα. Όλα αυτά αφορούν το καλεντάρι, την ασφάλιση των παικτών, τις αποζημιώσεις των clubs που επιτρέπουν στους παίκτες τους τη συμμετοχή στις εθνικές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024