Απώλειες 1,33% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, οδηγώντας την αγορά σε σημαντική πτώση, προς τα επίπεδα των 700 μονάδων. Στήριγμα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές της Τιτάν, της Coca Cola HBC και της Folli Follie. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 708,59 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,33%.
Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, οδηγώντας την αγορά σε σημαντική πτώση, προς τα επίπεδα των 700 μονάδων.
Στήριγμα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές της Τιτάν, της Coca Cola HBC και της Folli Follie.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 708,59 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,33%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 704,56 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 1,89%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 44,046 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 290.026.898 τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,85%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,55%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Τιτάν (+2,45%), της Coca Cola HBC (+1,69%), της Folli Follie (+1,67%), της Jumbo (+1,11%), του ΟΤΕ (+0,57%) και της ΜΕΤΚΑ (+0,11%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-22,55%), της Alpha Bank (-18,30%), της Eurobank (-9,09%), της Εθνικής (-4,09%), της ΔΕΗ (-2,34%), της Grivalia Properties (-2,15%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-2,11%) και της Ελλάκτωρ (-1,63%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Χημικών (+2,24%), των Τροφίμων (+1,69%), του Εμπορίου (+1,59%) και των Κατασκευών (+1,23%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-10,53%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,66%), της Ακίνητης Περιουσίας (-1,35%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,91%).
Ανοδικά κινήθηκαν 33 μετοχές, 62 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Κέκροψ +26,19%, Προοδευτική +18,18%, Audiovisual +9,21%, Ιντερτέκ +8,54% και Αφοί Κορδέλλου +7,40%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Πειραιώς -22,55%, Περσεύς -19,91%, Βιοτέρ -19,44%, Alpha Bank -18,30% και Alpha Αστικά Ακίνητα -17,42%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Όταν η Chanel συνάντησε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τα παραμύθια την υψηλή ραπτική
- Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά εκατομμύρια γυναίκες παραμένουν χωρίς κινητό
- Καιρός: Έρχεται ζέστη, όχι καύσωνας -Τι δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο 10ήμερο
- Τβέντε – ΠΑΟΚ 3-2: Με κενά στην άμυνα ο δικέφαλος, τραυματίστηκε ο Ελουστόντο (vid)
- «Σπερμαγεδδών»: Σε κρίση η ανδρική γονιμότητα, προειδοποιούν οι επιστήμονες
- Οι περιοχές με τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες τιμές για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας
- «Χάκαραν» την ομοσπονδία Αργεντινής και… κατήγγειλαν «διεφθαρμένη διαιτησία με την Αίγυπτο»
- Στη Γαλλία προστίθεται ένας νέος εκατομμυριούχος κάθε 15 λεπτά – Τι ισχύει στην Ευρώπη και πού βρίσκεται η Ελλάδα;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442