Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιθέσεις από Παλαιστίνιους κατά ηλικιωμένων στο Ισραήλ

Επιθέσεις από Παλαιστίνιους κατά ηλικιωμένων στο Ισραήλ

Νέες επιθέσεις με μαχαίρι με θύματα ηλικιωμένους σημειώθηκαν στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, Παλαιστίνιος μαχαίρωσε 70χρονο στο βόρειο Ισραήλ, ενώ νωρίτερα, 19χρονος Παλαιστίνιος πραγματοποίησε επίθεση με μαχαίρι κατά Ισραηλινών, τραυματίζοντας μεταξύ άλλων και μία 80χρονη γυναίκα.

Νέες επιθέσεις με μαχαίρι με θύματα ηλικιωμένους σημειώθηκαν στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, Παλαιστίνιος μαχαίρωσε 70χρονο στο βόρειο Ισραήλ, ενώ νωρίτερα, 19χρονος Παλαιστίνιος πραγματοποίησε επίθεση με μαχαίρι κατά Ισραηλινών, τραυματίζοντας μεταξύ άλλων και μία 80χρονη γυναίκα.

Νωρίτερα, ισραηλινοί στρατιώτες είχαν σκοτώσει Παλαιστίνιο, ισχυριζόμενοι ότι προσπάθησε να τους επιτεθεί με μαχαίρι.

Παλαιστίνιος στην πόλη Νετάνια στο βόρειο Ισραήλ μαχαίρωσε 70χρονο τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Ισραηλινοί αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον δράστη.

Δεκαεννιάχρονος Ισραηλινός από τη Χεβρώνα επιτέθηκε με μαχαίρι σε 80χρονη γυναίκα κοντά στο Τελ Αβίβ, τραυματίζοντάς την στην πλάτη, ενώ στη συνέχεια μαχαίρωσε στο στήθος ισραηλινό άνδρα.

Στη συνέχεια προσπάθησε να εισβάλει σε κατάστημα ρούχων, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ μπήκε σε κατάστημα με είδη καλλυντικών, τραυματίζοντας έναν ακόμα άνδρα.

Συγκρούσεις Παλαιστίνιων φοιτητών με Ισραηλινούς αστυνομικούς

Ισραηλινοί συνοριοφύλακες εισέβαλαν τη Δευτέρα στο πανεπιστήμιο Αλ Κουντς στο Άμπου Ντις, κοντά στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Παλαιστίνιους φοιτητές που βρίσκονταν στο εσωτερικό του και οι οποίοι τους πέταγαν πέτρες, μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών και των φοιτητών ξέσπασαν έπειτα από μια διαδήλωση που πραγματοποίησαν στο τείχος ασφαλείας που έχουν υψώσει οι Ισραηλινοί και χωρίζει το Άμπου Ντις από την Ιερουσαλήμ, ακριβώς απέναντι από το πανεπιστημιακό ίδρυμα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι ισραηλινές δυνάμεις δεν επενέβησαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν με μια βαριοπούλα να προκαλέσουν φθορές στο τείχος.

Μόλις το πλήθος των διαδηλωτών διαλύθηκε, οι συνοριοφύλακες τους ακολούθησαν και δέχθηκαν μια βροχή από πέτρες εναντίον τους, τις οποίες πέταγαν οι φοιτητές μέσα από τον χώρο του πανεπιστημίου.

Τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας ανταπέδωσαν κάνοντας χρήση πλαστικών σφαιρών, δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης, τις οποίες εκτόξευαν προς τον περίβολο του πανεπιστημίου, ενώ πίσω από τα κάγκελα βρίσκονταν οι φοιτητές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους με το χαρακτηριστικό παλαιστινιακό μαντίλι και συνέχιζαν τον πετροπόλεμο.

Οι αστυνομικοί έριξαν τα κάγκελα για να μπορούν να βάλουν εναντίον των αντιπάλων τους στο εσωτερικό της πανεπιστημιούπολης.

Γιατροί που προσέφεραν βοήθεια στους τραυματίες στο ιατρείο του πανεπιστημίου έκαναν λόγο για πολλούς τραυματίες από πλαστικές σφαίρες, όπως επίσης και πολλούς ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα. Δεν έχουν προς το παρόν δώσει έναν ακριβή αριθμό τραυματιών.

Οι αστυνομικοί «εισέβαλαν εκτοξεύοντας χειροβομβίδες προς πάσα κατεύθυνση» στον προαύλιο χώρο έπειτα στόχευαν τα κτίρια του πανεπιστημίου, είπε ένας φοιτητής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Κατόπιν άρχισαν να μας πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες στοχεύοντας στο πάνω μέρος του σώματος και στο κεφάλι» προσέθεσε ο ίδιος που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024