Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιματοκύλισμα από επίθεση των δυνάμεων Άσαντ σε αγορά

Αιματοκύλισμα από επίθεση των δυνάμεων Άσαντ σε αγορά

Τη στιγμή που οι κύριοι διπλωματικοί παράγοντες του συριακού ζητήματος, μεταξύ των οποίων το σιιτικό Ιράν και η σουνιτική Σαουδική Αραβία, κάθισαν για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι στη Βιέννη προς αναζήτηση πολιτικής λύσης, το καθεστώς Άσαντ εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση σε αγορά περιοχής κοντά στη Δαμασκό που αποτελεί προπύργιο των ανταρτών προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 40 ατόμων και τον τραυματισμό περισσότερων από 100.

Τη στιγμή που οι κύριοι διπλωματικοί παράγοντες του συριακού ζητήματος, μεταξύ των οποίων το σιιτικό Ιράν και η σουνιτική Σαουδική Αραβία, κάθισαν για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι στη Βιέννη προς αναζήτηση πολιτικής λύσης, το καθεστώς Άσαντ εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση σε αγορά κοντά στη Δαμασκό προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 40 ατόμων και τον τραυματισμό περισσότερων από 100.

Το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι κυβερνητικές δυνάμεις εκτόξευσαν 12 ρουκέτες σε αγορά στη Ντούμα, προπύργιο των ανταρτών 15 χλμ. βορειοανατολικά της Δαμασκού.

«Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί καθώς αρκετοί τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση» δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητήριου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Η οργάνωση Συριακή Πολιτική Άμυνα ανάρτησε την ίδια στιγμή στη σελίδα της στο Facebook φωτογραφία με σορούς να κείτονται μέσα σε λίμνη αίματος στο έδαφος και ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 45 σκοτώθηκαν από την επίθεση, στην οποία αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκαν κατευθυνόμενες ρουκέτες.

Πολλοί από τους κατοίκους της πόλης έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν καταφύγει σε γειτονικές αγροτικές περιοχές. Γιατροί και νοσηλευτές δηλώνουν ότι δίνουν αγώνα για να διαχειριστούν τον μεγάλο αριθμό των τραυματιών από τις κλιμακούμενες επιδρομές.

Η Ντούμα βομβαρδίστηκε την Πέμπτη από τη συριακή αεροπορία. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιδρομές εναντίον αγοράς και ενός νοσοκομείου, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Παρατηρητηρίου.

Διοικητική πρωτεύουσα των περιχώρων του Δαμασκού, η Ντούμα σφυροκοπείται τους τελευταίους μήνες στο πλαίσιο σειράς επιδρομών της συριακής αεροπορίας, στόχος των οποίων -σύμφωνα με τον στρατό- είναι οργανώσεις ανταρτών που πραγματοποιούν επιθέσεις σε κοντινές περιοχές που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η πόλη πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Τον Αύγουστο επιδρομές είχαν προκαλέσει το θάνατο 117 ανθρώπων στην πόλη μέσα σε μία ημέρα, προκαλώντας θύελλα διεθνών αντιδράσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024