Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βενιζέλος: Εσφαλμένη η σύνδεση του προσφυγικού με την εξωτερική πολιτική

Βενιζέλος: Εσφαλμένη η σύνδεση του προσφυγικού με την εξωτερική πολιτική

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς στην οικονομία εξαπέλυσε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση συμφωνία, ώστε οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί να εγκατασταθούν επί τουρκικού εδάφους, διαφορετικά «θα θρηνούμε συνεχώς θύματα».

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά εξαπέλυσε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ο κ.Τσίπρας έκανε ζημιά. Η ανασφάλεια λόγω της αφαίμαξης των καταθέσεων αύξησε τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης σε συνδυασμό με την επιδείνωση των μεγεθών της οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Alpha 989.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο Grexit, ο κ.Βενιζέλος απάντησε πως «θεωρητικά υπάρχει πιθανότητα» σημείωσε όμως πως το τελευταίο που χρειάζεται η Ευρώπη είναι μια «τριτοκοσμική Ελλάδα».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «κυβέρνηση ελεγχόμενου ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα» η οποία έχει μετατοπιστεί προς εθνικολαϊκιστικές αντιλήψεις και υπάρχει «αξιακή ώσμωση» με ΑΝΕΛ.

«Το σωστό είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ρεζέρβα του κ.Τσίπρα» σημείωσε.

«Υπάρχει κυβέρνηση με 155 βουλευτές αλλά ο Τσίπρας έκανε την πιο στενόκαρδη επιλογή, που δεν επιτρέπει στη χώρα να αποκτήσει εθνική ανάταση» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Μιλούν όλοι για την αλλαγή καθεστώτος αλλά για αυτό δεν μιλάμε σε δημοκρατικά πολιτεύματα, έχουμε εναλλαγές κυβερνήσεων όχι αλλαγή καθεστώτων» σχολίασε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι η ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού προτάσσεται όλων.

Επεσήμανε πως πρέπει να υπάρξει άμεση συμφωνία, ώστε οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί να εγκατασταθούν επί τουρκικού εδάφους, διαφορετικά «θα θρηνούμε συνεχώς θύματα» επεσήμανε.

Έσπευσε, πάντως, να τονίσει ότι είναι επικίνδυνη η επιχείρηση να συνδέσεις την οικονομική προσαρμογή και το μνημόνιο με το προσφυγικό», ενώ χαρακτήρισε τραγικά εσφαλμένη κάθε προσπάθεια σύνδεσης του προσφυγικού και του μεταναστευτικού με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και άμυνας.

Για τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Η ιστορία των κόκκινων δανείων δημιουργεί μια σύγχυση σκόπιμη. Υπάρχουν διαφανείς λύσεις ως προς τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

» Τα επιχειρηματικά δάνεια επειδή είναι ο μεγάλος όγκος είναι το πρόβλημα, εκεί χρειάζεται μεγάλη προσοχή και εκεί έχει σημασία το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρα».

Τέλος, για το Ασφαλιστικό είπε ότι «το χειρότερο είναι ότι προκαλείται πανικός για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό.

» Κανείς δε μιλάει για 2 ζητήματα που είναι στον πυρήνα του ασφαλιστικού: γίνεται λόγος για της συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, αν ισοπεδωθούν στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο δεν θα υπάρχει στο μέλλον κανένα κίνητρο» πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024