Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Hunger Games: Οι ταινίες-σύμβολο του Χόλιγουντ

Hunger Games: Οι ταινίες-σύμβολο του Χόλιγουντ

Επιμέλεια: Μαρία Πετροπούλου Το τέταρτο και τελευταίο μέρος των Αγώνων Πείνας: Επανάσταση, Μέρος ΙΙ, είναι από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, μαζί με το νέο Πόλεμο των Άστρων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Variety. Την ίδια στιγμή, η Τζένιφερ Λόρενς αναδεικνύεται στην ηθοποιό που έφερε τα υψηλότερα κέρδη στην κινηματογραφική βιομηχανία, στο είδος […]

Επιμέλεια: Μαρία Πετροπούλου

Το τέταρτο και τελευταίο μέρος των Αγώνων Πείνας: Επανάσταση, Μέρος ΙΙ, είναι από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, μαζί με το νέο Πόλεμο των Άστρων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Variety.

Την ίδια στιγμή, η Τζένιφερ Λόρενς αναδεικνύεται στην ηθοποιό που έφερε τα υψηλότερα κέρδη στην κινηματογραφική βιομηχανία, στο είδος ταινιών δράσης, ενώ ο χαρακτήρας που υποδύεται, αυτός της Κάτνις Έβερντιν, θεωρείται πρότυπο για τις νέες κοπέλες.

Συντάκτρια του BBC, χαρακτηρίζει την Κάτνις «δυνατή, αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητη. Γενναία, αλλά με αμφιβολίες. Είναι μια πρωτοφανής φανταστική δημιουργία, αλλά παράλληλα τόσο αληθινή, που οι θεατές αντλούν από εκείνη έμπνευση. Έμπνευση από τις αξίες της, την επινοητικότητά της και τις εσωτερικές της συγκρούσεις».

Στο τρέιλερ της ταινίας φαίνεται ξεκάθαρα ότι η νεαρή Έβερντιν προετοιμάζεται για την τελική επίθεση στον εχθρό, οπλισμένη μόνο με το τόξο της και την επαναστατική ρητορική της, παρατηρεί η βρετανική Guardian, ενώ αναγνωρίζει ότι οι Αγώνες Πείνας κατάφεραν να μπουν στη συνείδηση του κοινού εντυπωσιακά έντονα.

Το τελευταίο μέρος της τριλογίας υπόσχεται ότι ο πρόεδρος Σνόου θα λάβει επιτέλους την τιμωρία που του αξίζει, ενώ παράλληλα, θα επέλθει η αναπόφευκτη, πλέον, πτώση της Κάπιτολ. Στο τρέιλερ, φαίνεται ακόμη, ότι η Κάτνις θα αντιμετωπίσει ποικίλα εμπόδια στη μάχη της ενάντια στην εξουσία. Οι παγίδες και οι αντι-επαναστατικές δυνάμεις είναι λίγα μόνο από όσα θα «ρίξει στην αρένα» ο Σνόου και που θα κληθεί να ξεπεράσει η νεαρή αγωνίστρια.

Οι Αγώνες Πείνας έχουν μετατραπεί σε ταινίες- σύμβολο του Χόλιγουντ. Σε αυτές, βρίσκουν ικανοποίηση όλοι όσοι επιθυμούν να δουν τους αυτοκράτορες και τους έχοντες εξουσία να βρεθούν στα χαμηλά, εξηγεί η Guardian. Οι ταινίες αποτελούν ύμνο για το όραμα των φτωχών και των καταπιεσμένων, που ελπίζουν να καταστρέψουν τους «καταπιεστές» τους, ενώ συνολικά, οι Αγώνες Πείνας απεικονίζουν το πως θα ήταν μια γνήσια επανάσταση, σύμφωνα και πάλι με την βρετανική εφημερίδα.

Η Λόρενς μπορεί να είναι απλώς μια ηθοποιός, αλλά οι ηθοποιοί μπορεί να έχουν τεράστια επιρροή στην πραγματική ζωή. Η Κάτνις είναι «το κορίτσι της επανάστασης» και αποτελεί ένα «καταπιεσμένο θύμα» του Προέδρου Σνόου, που τολμά να υψώσει το ανάστημά της και όλο αυτό έχει αποκτήσει τον δικό του συμβολισμό, ολοκληρώνει η Guardian.

Η ταινία Αγώνες Πείνας: Επανάσταση, Μέρος ΙΙ θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 26 Νοεμβρίου

entertainment.in.gr

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024