Καταγγελίες για φωτογραφικές διατάξεις στο νέο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων
Την απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που καθορίζει το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκάριων, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει τα ευρωπαϊκά κεκτημένα και περιέχει φωτογραφικές διατάξεις υπέρ της ΟΣΦΕ.
Την απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που καθορίζει το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκάριων, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει τα ευρωπαϊκά κεκτημένα και περιέχει φωτογραφικές διατάξεις υπέρ της ΟΣΦΕ.
Με ανακοίνωσή τους οι φαρμακαποθηκάριοι υποστηρίζουν ότι η ΚΥΑ «όχι μόνο δεν λαμβάνει υπόψη τις απόψεις του κατεξοχήν αρμόδιου οργάνου των φαρμακοποιών του ΠΦΣ, αλλά επιπλέον παραβιάζει τα ευρωπαϊκά κεκτημένα και το κοινό περί δικαίου αίσθημα».
Επιπλέον, ο ΠΣΦ υποστηρίζει ότι το κείμενο περιέχει φωτογραφική διάταξη υπέρ των μελών της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος «νοθεύοντας καίρια τον υγιή ανταγωνισμό στον χώρο της χονδρικής πώλησης φαρμάκων. Ουσιαστικά με την φωτογραφική αυτή διάταξη υπέρ των συνεταιρισμών, τους παρέχονται ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα εις βάρος των ιδιωτικών φαρμακαποθηκών» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Το άρθρο 2 της σχετικής απόφασης για την αδειοδότηση των φαρμακείων προβλέπει μεταξύ άλλων ότι «δεν χορηγείται άδεια ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου σε νομικά πρόσωπα, πλην των συνεταιρισμών φαρμακοποιών μελών της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος και έπειτα από αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. της ΟΣΦΕ».
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Τα δεδομένα για Νικς και Αντετοκούνμπο – Το σενάριο για Λέικερς
- Τελετή παράδοσης-παραλαβής τεχνολογικού εξοπλισμού δωρεά του Kaizen Foundation – Γ. Κεφαλογιάννης
- Θέατρο Αθηνών: Δύο αιώνες ζωής και 70 χρόνια θεατρικής δράσης αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Taste Atlas Awards: Γεύση κορυφής για την Ελλάδα στις 100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου – Η φέτα, το ελαιόλαδο και τα δυνατά όπλα
- Νετανιάχου: Θα συναντηθεί με τον Τραμπ για τη Γάζα στις 29 Δεκεμβρίου
- Η μητσοτακική πτέρυγα επιτίθεται ευθέως στον Καραμανλή και οδηγεί τη ΝΔ σε εσωκομματική κρίση
