Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O ΣΜΕΧΑ για τον «χρηματιστή» που έφαγε 500 εκατ. δολάρια

O ΣΜΕΧΑ για τον «χρηματιστή» που έφαγε 500 εκατ. δολάρια

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με υπόθεση απάτης 500 εκατ. δολαρίων, πρωταγωνιστής της οποίας φέρεται να είναι Έλληνας «χρηματιστής», ο ΣΜΕΧΑ επισημαίνει ότι συγκεκριμένο πρόσωπο δεν έχει οιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με τις χρηματιστηριακές εταιρείες μέλη του ΣΜΕΧΑ και δεν είναι νομίμως αδειοδοτημένο για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με υπόθεση απάτης 500 εκατ. δολαρίων, πρωταγωνιστής της οποίας φέρεται να είναι Έλληνας «χρηματιστής», ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) επισημαίνει ότι συγκεκριμένο πρόσωπο δεν έχει οιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με τις χρηματιστηριακές εταιρείες (Ανώνυμες Εταιρείες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, ΑΕΠΕΥ) μέλη του ΣΜΕΧΑ και δεν είναι νομίμως αδειοδοτημένο για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, ο ΣΜΕΧΑ επισημαίνει τα εξής:

Το συγκεκριμένο πρόσωπο που κατά τη δημοσιογραφική ορολογία αναφέρεται στα δημοσιεύματα αυτά ως «xρηματιστής», δεν έχει οιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με τις χρηματιστηριακές εταιρίες (Ανώνυμες Εταιρίες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, ΑΕΠΕΥ) μέλη του ΣΜΕΧΑ και δεν είναι νομίμως αδειοδοτημένο για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών.
Η παροχή επενδυτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα διέπεται από το σχετικό ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό έχει ενσωματωθεί και εφαρμόζεται σε εθνικό επίπεδό. Σύμφωνα δε με το σχετικό πλαίσιο, απαιτείται άδεια της αρμόδιας εποπτικής αρχής (Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την Ελλάδα) για την παροχή των ως άνω υπηρεσιών, μόνο δε αρμοδίως αδειοδοτημένες Επιχειρήσεις Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΕΠΕΥ) επιτρέπεται να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, ο όρος «χρηματιστής» είναι παρωχημένος και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πλέον.
Θεωρούμε ότι η ατυχής χρήση του όρου «xρηματιστής», ενδέχεται να δημιουργήσει σύγχυση στο ευρύ αναγνωστικό κοινό, καθόσον δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες αναφορικά με την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών, όπως, μεταξύ άλλων, ότι τα πρόσωπα που παρέχουν τις σχετικές υπηρεσίες έχουν λάβει πιστοποίηση από την αρμόδια εποπτική αρχή, και ως εκ τούτου να προβεί σε γενικεύσεις όσον αφορά τονκλάδο μας και την αξιοπιστία των προσώπων που παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες και έχουν λάβει τη σχετική πιστοποίηση.
Για το λόγο αυτό εφιστούμε την προσοχή στη χρήση της ορθής ορολογίας που σχετίζεται με τις επενδυτικές υπηρεσίες και τους παρόχους τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024