Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπλάτερ: «Το Μουντιάλ του 2022 ήταν προγραμματισμένο για τις ΗΠΑ»

Μπλάτερ: «Το Μουντιάλ του 2022 ήταν προγραμματισμένο για τις ΗΠΑ»

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και όχι στο Κατάρ, είχε αποφασίσει η FIFA να αναθέσει τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022, όπως γνωστοποίησε ο Σεπ Μπλάτερ στο ρωσικό δίκτυο «TASS» την Τετάρτη. Συγκεκριμένα είπε ότι ενώ είχαν αποφασίσει να ορίσουν διοργανωτές του 2018 τη Ρωσία και του 2022 τις ΗΠΑ, δηλαδή στις 2 μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις, μέχρι που μια συνάντηση του τέως προέδρου της Γαλλίας, Νικολάς Σαρκοζί, με τον εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και όχι στο Κατάρ, είχε αποφασίσει η FIFA να αναθέσει τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022, όπως γνωστοποίησε ο Σεπ Μπλάτερ στο ρωσικό δίκτυο «TASS» την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα είπε ότι ενώ είχαν αποφασίσει να ορίσουν διοργανωτές του 2018 τη Ρωσία και του 2022 τις ΗΠΑ, δηλαδή στις 2 μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις, μέχρι που μια συνάντηση του τέως προέδρου της Γαλλίας, Νικολάς Σαρκοζί, με τον εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ.

Αναλυτικά:

«Το 2010 είχαμε μια συζήτηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τότε καταλήξαμε σε μια διπλή απόφαση. Για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 συμφωνήσαμε πως θα πάει στη Ρωσία, επειδή δεν έχει διοργανωθεί ποτέ στη Ρωσία και για το 2022 θα πήγαινε πίσω στην Αμερική. Έτσι θα είχαμε τα Παγκόσμιο Κύπελλα στις δύο μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις. Όλα ήταν καλά, μέχρι τη στιγμή του ο Νικολάς Σαρκοζί είχε μια συνάντηση με τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ. Σε ένα δείπνο με τον Μισέλ Πλατινί αργότερα μου είπε πως θα ήταν καλό να πάει τελικά στο Κατάρ. Και αυτό άλλαξε όλο το σχέδιο. Στη μυστική ψηφοφορία τέσσερις ψήφοι τις Ευρώπης έφυγαν από τις ΗΠΑ και πήγαν στο Κατάρ και έτσι το αποτέλεσμα ήταν 14-8. Αν βάλεις αυτές τις τέσσερις ψήφους το αποτέλεσμα θα ήταν 12-10 υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν το Μουντιάλ είχε ανατεθεί στις ΗΠΑ τώρα θα μιλούσαμε μόνο για το υπέροχο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσία και όχι για όλα αυτά τα προβλήματα στη FIFA».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024