Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσικές επιδρομές: Τουλάχιστον 120.000 εκτοπισμένοι τον Οκτώβριο στη Συρία

Ρωσικές επιδρομές: Τουλάχιστον 120.000 εκτοπισμένοι τον Οκτώβριο στη Συρία

Η ένταση των συγκρούσεων στις περιοχές της Συρίας που κάνει επιδρομές η ρωσική αεροπορία έχει προκαλέσει νέο κύμα εκτοπισμένων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ για ανθρωπιστικές υποθέσεις, εκδιώκωντας τουλάχιστον 120.000 από τις εστίες τους τον Οκτώβριο. Οι περισσότεροι δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει τη χώρα, όμως οι αριθμοί πιέζουν τις ήδη ανεπαρκείς εγκαταστάσεις για στέγαση των εκτοπισμένων.

Η ένταση των συγκρούσεων στις περιοχές της Συρίας που κάνει επιδρομές η ρωσική αεροπορία έχει προκαλέσει νέο κύμα εκτοπισμένων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ για ανθρωπιστικές υποθέσεις, εκδιώκωντας τουλάχιστον 120.000 από τις εστίες τους τον Οκτώβριο.

Οι περισσότεροι δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει τη χώρα, όμως οι αριθμοί πιέζουν τις ήδη ανεπαρκείς εγκαταστάσεις για στέγαση των εκτοπισμένων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ Στεφάν Ντουγάριτς, από τις 5 μέχρι τις 22 Οκτωβρίου έχουν προστεθεί 120.000 στον αριθμό των εκτοπισμένων στο εσωτερικό της Συρίας, σχεδόν όλοι στις περιφέρειες του Χαλεπίου, της Χαμά και της Ιντλίμπ.

Οι περισσότεροι έχουν μείνει προς το παρόν εντός της χώρας, αναζητώντας καταφύγιο σε χωριά και κωμοπόλεις μακριά από τις ζώνες των συγκρούσεων.

Οι συγκρούσεις μεταξύ του συριακού στρατού, των αντικαθεστωτικών και των δυνάμεων της τζιχαντιστικής ISIS εντάθηκαν μετά την έναρξη των ρωσικών επιδρομών, που επέτρεψαν στις καθεστωτικές δυνάμεις επιχειρήσεις χερσαίας αντεπίθεσης στις περιφέρειες της βορειοδυτικής Συρίας.

Οι αναφορές της Υπηρεσίας του ΟΗΕ συμφωνούν με ανάλογες αναφορές του Νορβηγικού Συμβουλίου Προσφύγων που μιλούσε για πάνω από 100.000 νέους εκτοπισμένους στις εν λόγω περιφέρειες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024