Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Που πάει ο λύκος καβάλα στο ποδήλατο;» στο Πολυμήχανο café teatral

«Που πάει ο λύκος καβάλα στο ποδήλατο;» στο Πολυμήχανο café teatral

Επιμέλεια: Πάνος Βασιλάκης Οι «αστροναύτες» φέτος ανακοινώνουν την ίδρυση της νέας τους θεατρικής σκηνής «Ιστορίες της Τσέπης». Η σκηνή αυτή θα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας ενώ οι παραστάσεις της βασίζονται στις αρχές του σωματικού θεάτρου και της παντομίμας. Το έργο «Πού πάει ο λύκος καβάλα στο ποδήλατο;» που κάνει επίσημη πρεμιέρα στις 1 Νοεμβρίου […]

Επιμέλεια: Πάνος Βασιλάκης

Οι «αστροναύτες» φέτος ανακοινώνουν την ίδρυση της νέας τους θεατρικής σκηνής «Ιστορίες της Τσέπης». Η σκηνή αυτή θα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας ενώ οι παραστάσεις της βασίζονται στις αρχές του σωματικού θεάτρου και της παντομίμας.

Το έργο «Πού πάει ο λύκος καβάλα στο ποδήλατο;» που κάνει επίσημη πρεμιέρα στις 1 Νοεμβρίου 2015, στις 12.00, στο Πολυμήχανο, βασίζεται στο παιδικό παραμύθι της Christine Naumann- Villemin «όταν ο λύκος πεινάει».

Είναι μία διασκεδαστική ιστορία ενός λύκου που κατάφερε να αλλάξει τις συνήθειές του, να βρει τον αγαπημένο φίλο των παιδικών του χρόνων και να κερδίσει τη χαρά της εμπιστοσύνης των άλλων ζώων. Ο χαρακτήρας του λύκου είναι η αφορμή να επεξεργαστεί η ομάδα το ζήτημα της παιδικής απομόνωσης και μοναξιάς, που είναι τακτικό φαινόμενο στη σύγχρονη κοινωνία και ιδιαίτερα στη σύγχρονη οικογένεια.

Μία ηθοποιός η οποία ερμηνεύει όλους τους ρόλους ενώ τους εμφανίζει κυριολεκτικά από την τσέπη της και ένας μουσικός μας εισαγάγουν στον κόσμο του παραμυθιού. Η ροή της αφήγησης εξαρτάται απόλυτα από τους ήχους και τη μουσική η οποία επικεντρώνεται σ’ αυτή τη νέα δουλειά των αστροναυτών, στα ηχητικά τοπία.

Μουσικά όργανα, σκηνικά αντικείμενα, κούκλες, φιγούρες θεάτρου σκιών, χρώματα, αστείρευτο χιούμορ, κέφι και εμπειρία είναι το γαϊτανάκι αυτής της παράστασης που γύρω του θα απολαύσουν το έργο οι νεαροί μας φίλοι.

Το έργο:
Ένας μοναχικός λύκος, ξεκινάει από το σπιτάκι του στο δάσος για την πόλη όπου θα βρει ένα κουνέλι, για την παραδοσιακή λυκίσια γιορτινή συνταγή. Κάθε φορά που φτάνει όμως στην πολυκατοικία του κουνελιού, πάντα ένα ζωάκι στέκεται εμπόδιο και του αναβάλει τα σχέδια. Κάθε νέα δυσκολία όμως τον φέρνει αντιμέτωπο με τον εαυτό του και σημαντικά ερωτήματα για τον χαρακτήρα του έρχονται στην επιφάνεια.
Γιατί είναι μόνος;
Που πήγαν όλοι οι παιδικοί του φίλοι;
Γιατί είναι κακός;
Είναι πράγματι κακός;
Θέλει να είναι κακός ή είναι κακός γιατί κουβαλάει την ιστορία των λύκων των παραμυθιών στην πλάτη του;

Οι απαντήσεις θα δοθούν την Κυριακή 1 Νοέμβρη, στο Πολυμήχανο café teatral

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Δημήτρης Μικιός
Μουσική σύνθεση & εκτέλεση: Αντώνης Σκαμνάκης
Κοστούμια, σκηνικά & Κούκλες: Ματίνα Μέγκλα
Ερμηνεία: Φρόσω Ζαγοραίου

Πολυμήχανο Café Teatral,
Φλέμινγκ 58 Αργυρούπολη
Τηλ.: 2155517311
Facebook
Ε: info@polimichano.gr

entertainment.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024