Θεσμοί: Ασυλία σε λειτουργούς που δίνουν μάχη κατά της φοροδιαφυγής
Ζήτημα προστασίας των δημοσίων λειτουργών που εμπλέκονται στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής θέτουν μετ' επιτάσεως οι θεσμοί προς την ελληνική κυβέρνηση, στη σκιά της νέας αποπομπής από τη γγ Δημοσίων Εσόδων, δηλαδή της απομάκρυνσης της Κ.Σαββαΐδου.
Η κυβέρνηση αντιτείνει ότι δεν γίνεται δημόσιοι λειτουργοί τύπου Σαββαΐδου να βρίσκονται σε καθεστώς νομικού απυρόβλητου και να μη διερευνάται η δραστηριότητά τους και η αποτελεσματικότητά τους στα υπηρεσιακά ζητήματα.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες για να τελειώσει ο καβγάς προτείνει να ανοίξει μία συζήτηση ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και την τρόικα σε σχέση με τη διαδικασία επιλογής των προσώπων που καταλαμβάνουν καίριες θέσεις όπως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποδεχόμενη ακόμη και την από κοινού επιλογή του επόμενου γραμματέα μέσα από διαφανείς διαδικασίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λέουβεν – Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία με «γκολάρα» του Αντρέ Λουίς και απώλειες
- Μέτρα προστασίας για τις κατολισθήσεις στην Κεφαλονιά αποφάσισε η επιτροπή κινδύνου πολιτικής προστασίαςκ
- Άν Χάθαγουεϊ: «Ο Τομ Χόλαντ είναι ο γιος των ονείρων μου»
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Άνοιξε το σκορ ο Αντρέ Λουίς με ένα πανέμορφο γκολ (vid)
- Ανδρουλάκης: Πολιτική προτεραιότητα το ΕΣΥ – Θέση του ΠΑΣΟΚ η Αυτόνομη Υγειονομική Περιφέρεια Αιγαίου
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Πρόβλημα και με τον Ντάνι Γκαρθία – Αποχώρησε κατευθείαν για τα αποδυτήρια (vid)
- Ένοχος ο γιατρός για τον θάνατο της 14χρονης Γεωργίας μετά από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου
- Φωτιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442