Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράκ: Όμηροι που γλίτωσαν μιλούν για τη φρίκη στα χέρια των τζιχαντιστών

Ιράκ: Όμηροι που γλίτωσαν μιλούν για τη φρίκη στα χέρια των τζιχαντιστών

Τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστησαν στα χέρια τζιχαντιστών αφηγούνται σε βίντεο που δημοσιοποίησαν τη Δευτέρα οι αρχές του ιρακινού Κουρδιστάν οι πρώην όμηροι του Ισλαμικού Κράτους που απελευθερώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε κοινή επιχείρηση των αμερικανικών και κουρδικών δυνάμεων. Αποσπάσματα του βίντεο της επιχείρησης είχαν δοθεί την Κυριακή στη δημοσιότητα.

Τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστησαν στα χέρια τζιχαντιστών αφηγούνται σε βίντεο που δημοσιοποίησαν οι αρχές του ιρακινού Κουρδιστάν οι πρώην όμηροι του Ισλαμικού Κράτους που απελευθερώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε κοινή επιχείρηση των αμερικανικών και κουρδικών δυνάμεων.

Η επιχείρηση που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη από τις κουρδικές και τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις οδήγησε στην απελευθέρωση περίπου 70 αιχμαλώτων που κρατούνταν κοντά στην πόλη Χαουίτζα, στο βόρειο Ιράκ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκε ένας Αμερικανός στρατιώτης.

Αποσπάσματα του βίντεο της επιχείρησης είχαν δοθεί την Κυριακή στη δημοσιότητα.

Στο νέο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα εμφανίζονται πολλοί πρώην όμηροι να ανταλλάσσουν χειραψία με τους Κούρδους μαχητές μπροστά από ένα μεγάλο πορτρέτο του προέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί. Ορισμένοι αναφέρονται στον Γολγοθά που έζησαν στις φυλακές των τζιχαντιστών.

«Μας έβαζαν στο κεφάλι πλαστικές σακούλες και όταν χάναμε τις αισθήσεις μας από ασφυξία, μας έκαναν ηλεκτροσόκ» δηλώνει ο Μοχάμεντ Χάσαν Αμπντάλα, λέγοντας ότι φυλακίστηκε επειδή ήταν αστυνομικός.

Σύμφωνα με τους πρώην ομήρους, οι τζιχαντιστές εκτελούσαν κρατούμενους σχεδόν σε καθημερινή βάση μέσα στη φυλακή. «Το Ντάες [σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ] έσφαξε τον αδελφό μου, που ήταν αξιωματικός και μου έδωσαν το αποκεφαλισμένο σώμα του» είπε ο αστυνομικός Σάαντ Φάρατζ.

Ο Άχμαντ Μαχμούντ, τον οποίο συνέλαβαν πέντε φορές οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους, είπε ότι οι τζιχαντιστές υπέβαλαν σε βασανιστήρια τους ομήρους «μέχρι να παραδεχτούν με ποια πλευρά τάσσονται».

«Όταν κάποιος ομολογούσε τον εκτελούσαν και αν δεν ομολογούσε συνέχιζαν να τον βασανίζουν» αναφέρει στο βίντεο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024