Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nissan Leaf Piloted Drive 1.0 Concept: Ηλεκτροκίνηση σε… αυτόματο πιλότο

Nissan Leaf Piloted Drive 1.0 Concept: Ηλεκτροκίνηση σε… αυτόματο πιλότο

Οι Ιάπωνες παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή για το αυτόνομο μέλλον με την προοπτική να λανσάρουν αυτοκίνητα πλήρους αυτόνομης οδήγησης το 2020.


Η ιαπωνική φίρμα αποκάλυψε μια πρώιμη εκδοχή συστήματος αυτόνομης οδήγησης με «όχημα» το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να περάσει στην παραγωγή αυτοκίνητα με «αυτόματο πιλότο» έως το 2020.

Το Leaf Piloted Drive 1.0 Concept, όπως ονομάζεται η πρώτη, πρωτότυπη απόπειρα της φίρμας προς αυτήν την κατεύθυνση, έχει ως αφετηρία την μέχρι σήμερα γνωστή γενιά του ηλεκτροκίνητου μοντέλου της φίρμας σε μια εκδοχή που επωφελείται από πλήθος τεχνολογιών οι οποίες του επιτρέπουν να εκτελεί μια σειρά ελιγμών χωρίς την συνδρομή του οδηγού του.

Αναλυτικότερα, χάρη στη συνδυαστική λειτουργία μιας σειράς τεχνολογιών, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με τις συστάσεις του, Tetsuya Lijima, επικεφαλής εξέλιξης αντίστοιχων συστημάτων της Nissan, περιλαμβάνονται πολυάριθμοι αισθητήρες, 12 κάμερες, πέντε ραντάρ, τέσσερις σαρωτές laser καθώς και υπερηχητικοί αισθητήρες, το πρωτότυπο Leaf μπορεί να αλλάξει λωρίδα, να εισέλθει και να εξέλθει από αυτοκινητόδρομο ακόμα και να πραγματοποιήσει προσπεράσεις χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Η Nissan έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές προκειμένου το συγκεκριμένο πακέτο τεχνολογιών το οποίο ονομάζεται Piloted Drive 1.0, να λανσαριστεί σε μια πρώτη εκδοχή από το τέλος του 2016, στην Ιαπωνία, επιτρέποντας την αυτόνομη κίνηση στους αυτοκινητοδρόμου.

Σε παράλληλη εξέλιξη η Nissan, έδωσε στη δημοσιότητα και ένα teaser από ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο που θα παρουσιάσει στην προσεχή έκθεση του Τόκυο το οποίο συστήνει ως «όραμα για την τετράτροχη τεχνητή νοημοσύνη και την ηλεκτροκίνηση». Αν και τα επίσημα στοιχεία περιορίζονται στην παραπάνω αναφορά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια πρώτη αποτύπωση της νέας γενιάς του Leaf με μεγαλύτερη αυτονομία και η οποία θα εφοδιάζεται με το Piloted Drive 1.0.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024