Συνελήφθη 15χρονος για εξύβριση του Ερντογάν
Δεκαπεντάχρονος Τούρκος ετέθη υπό κράτηση από την αστυνομία στην πόλη Μπούνιαν, στην κεντρική Τουρκία, για «εξύβριση» του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Δεκαπεντάχρονος Τούρκος ετέθη υπό κράτηση από την αστυνομία στην πόλη Μπούνιαν, στην κεντρική Τουρκία, για «εξύβριση» του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Ο ανήλικος, με τα αρχικά Ι.Ε, συνελήφθη έξω από Ιντερνετ καφέ και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου πέρασε τη νύκτα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Cihan.
Αναμένετο η προσαγωγή ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο είτε θα του απαγγείλει κατηγορίες είτε θα τον απελευθερώσει με την επιβολή προστίμου.
Κατηγορίες εναντίον ανηλίκου μπορούν να απαγγελθούν βάσει του άρθρου 299 του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί οποιονδήποτε «πλήττει την εικόνα του προέδρου», κατηγορία που επισείει ποινή μέχρι τεσσάρων ετών φυλάκισης.
Τον περασμένο Δεκέμβριο ένας 17χρονος συνελήφθη στην αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου του και κρατήθηκε για πολλές ημέρες, σε μία υπόθεση που προκάλεσε κατακραυγή για τις αυταρχικές παρεκτροπές του τουρκικού καθεστώτος.
Ο 17χρονος καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 11 μηνών με αναστολή για το ίδιο αδίκημα.
Από την εκλογή του Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας τον περασμένο Αύγουστο, έχουν πολλαπλασιασθεί οι διώξεις για «εξύβριση» του προσώπου του κατά καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και απλών πολιτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
- Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442