Κουτσούμπας: Ο ελληνικός λαός δεν έχει δοκιμάσει ακόμη τη δύναμή του
Συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα, «ενάντια στο νέο κύμα επίθεσης που έρχεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις».
Συλλαλητήριο πραγματοποίησετο ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα, «ενάντια στο νέο κύμα επίθεσης που έρχεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις».
Η πορεία του ΠΑΜΕ σταμάτησε στην Σταδίου, στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος. Κλούβες της Αστυνομίας, τοποθετημένες κάθετα στην οδό Σταδίου, στο ύψος της οδού Αμερικής, δεν επέτρεψαν την πρόσβαση της πορείας στην πλατεία Συντάγματος, λόγω της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
«Ο ελληνικός λαός δεν έχει δοκιμάσει ακόμη τη δύναμή του. Τα μέτρα που έρχονται είναι πάρα πολύ σκληρά, γι’ αυτό τώρα χρειάζεται κλιμάκωση της λαϊκής πάλης, λαϊκή ενότητα, λαϊκή συμμαχία όλων των εργατών, των ανέργων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των παιδιών τους, των γυναικών τους, έτσι ώστε να μπορέσει να αντισταθεί, να παλέψει αυτή τη σκληρότητα και βαρβαρότητα που έρχεται» σήλωσε από το συλλαλητήριο ο κ. Κουτσούμπας.
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας έγινε στη Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες πόλεις. Στις 12 Νοεμβρίου το ΠΑΜΕ καλεί σε απεργία με αίτημα «να μπει μπλόκο στα αντιασφαλιστικά, αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παραχώρηση συλλογής έργων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
- Η Άρσεναλ θέλει να κάνει «βασιλιά» τον Βινίσιους – Το «χρυσό» συμβόλαιο που δίνουν οι «κανονιέρηδες»
- Νίκος Γάτσας: «Η απόφαση της UNESCO ανοίγει μια νέα σελίδα για τον Όλυμπο και την Ελασσόνα»
- Σταύρος Γεωργίου: Απολογείται ο 28χρονος Αιγύπτιος για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου
- «Μαφία της Κρήτης»: Απολογούνται ιατροδικαστής και τοξικολόγος που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση [βίντεο]
- «Μύλος» στην εθνική Ιταλίας: Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ακύρωσε τη συμφωνία με τον Πίρλο
- Σε εξέλιξη οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Στόκερ από το Σάλτσμπουργκ
- Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Το απόγευμα η πρώτη ψηφοφορία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)












![«Μαφία της Κρήτης»: Απολογούνται ιατροδικαστής και τοξικολόγος που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-412-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442