Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νύχτα διέψευσε το Βατικανό φήμη πως ο Πάπας έχει όγκο στον εγκέφαλο

Νύχτα διέψευσε το Βατικανό φήμη πως ο Πάπας έχει όγκο στον εγκέφαλο

Κατηγορηματικά διέψευσε η Αγία Έδρα δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας που ήθελε τον Πάπα Φραγκίσκο να έχει διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο. Το Βατικανό προχώρησε στη διάψευση της «ανεύθυνης φημολογίας» σε μία ασυνήθιστη ανακοίνωση το βράδυ, για να προλάβει πανικό. Ο εκδότης της εφημερίδας πάντως επιμένει.

Κατηγορηματικά διέψευσε η Αγία Έδρα δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας που ήθελε τον Πάπα Φραγκίσκο να έχει διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο. Το Βατικανό προχώρησε στη διάψευση της «ανεύθυνης φημολογίας» σε μία ασυνήθιστη ανακοίνωση το βράδυ, για να προλάβει πανικό.

Ο εκδότης της εφημερίδας πάντως επέμεινε και μετά τη διάψευση, την οποία χαρακτήρισε «κατανοητή και αναμενόμενη».

Το δημοσίευμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Nationale Quotidiano το βράδυ της Τρίτης. Η εφημερίδα υποστήριζε πως ο Φραγκίσκος έχει καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο και ότι Ιάπωνας γιατρός και η ομάδα του μεταφέρθηκαν από την Τοσκάνη στο Βατικανό για να τον εξετάσουν.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι προχώρησε το βράδυ στην ανακοίνωση πως «ο Πάπας συνεχίζει όπως πάντοτε την έντονη δραστηριότητά του».

«Η διάδοση αβάσιμων φημών είναι βαρύτατα ανεύθυνη και ανάξια κάθε προσοχής» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.

Ο εκδότης της εφημερίδας πάντως, ο Αντρέα Κανίνι, επέμεινε και μετά τη διάψευση. Υποστήριξε πως η διάψευση είναι κατανοητή, όμως ανέφερε πως επιμένει στις πληροφορίες του και πως είχε προηγηθεί «βαθιά περισυλλογή» πριν δημοσιεύσει τις πληροφορίες, λέγοντας πως το έκανε με «αίσθημα ευθύνης» και πως το κοινό όφειλε να γνωρίζει το ζήτημα επειδή «ό,τι ισχύει για αρχηγούς κρατών ισχύει και για τον Ποντίφικα».

Το δημοσίευμα υποστήριζε σε κάθε περίπτωση πως ο όγκος δεν χρειάζεται επέμβαση και μπορεί να θεραπευτεί (κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι η εξέλιξη των πραγμάτων δεν θα μπορεί ούτε να διαψεύσει ούτε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024