Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τ.Πετρόπουλος: «Δεν μίλησα για έκτακτη εισφορά»

Τ.Πετρόπουλος: «Δεν μίλησα για έκτακτη εισφορά»

Επανήλθε στο ζήτημα της εισφοράς υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος από ελεύθερους επαγγελματίες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, την Τρίτη, λέγοντας: «Ποτέ δεν μίλησα για έκτακτη εισφορά. Αυτό που είπα είναι για έναν πόρο από την είσπραξη, και όχι επί της είσπραξης, γιατί τότε θα ήταν "καπέλο"...»

Επανήλθε στο ζήτημα της εισφοράς υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος από ελεύθερους επαγγελματίες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, την Τρίτη, λέγοντας: «Ποτέ δεν μίλησα για έκτακτη εισφορά. Αυτό που είπα είναι για έναν πόρο από την είσπραξη, και όχι επί της είσπραξης, γιατί τότε θα ήταν «καπέλο»… Είναι ένας τεχνικός τρόπος για να έχουμε είσπραξη εισφορών χωρίς να διογκώνονται οι όφειλες».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι στην προοπτική του συστήματος συζητούμε έναν πόρο για το ασφαλιστικό, αλλά ο μόνος τρόπος που μπορεί να βρεθεί είναι ο περιορισμός των δαπανών με την ενοποίηση των ταμείων, καθώς το λειτουργικό κόστος φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ.

«Έχουμε τεράστια έλλειμμα στο ασφαλιστικό έχουν πληγεί οι πόροι. Εξετάζουμε εξοικονόμηση δαπανών μόνο από τις ενοποιήσεις, και ασφαλώς αναζητούμε πρόσθετα έσοδα για την κοινωνική ασφάλιση» τόνισε ο υφυπουργός, κάνοντας λόγο και για αξιοποίηση ακινήτων.

«Mυθεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» χαρακτήρισε εξάλλου τη Δεύτερα το υπουργείο Εργασίας τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επιβολή εισφοράς 100 ευρώ υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος από τους ελεύθερους επαγγελματίες ή σε επιβολή οποιασδήποτε άλλης εισφοράς.

«Η κυβέρνηση δεν αποδοκίμασε καμία δική μου άποψη, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους» σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Πάντως, το θέμα αναμένεται να ξεκαθαριστεί κατά την κοινή συνεδρίαση των κυβερνητικών συμβουλίων οικονομικής πολιτικής και κοινωνικής πολιτικής υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τη συνεδρίση θα απασχολήσει και το Ασφαλιστικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024