Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μοσκοβισί: Ευθύνη της κυβέρνησης η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Μοσκοβισί: Ευθύνη της κυβέρνησης η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης είναι η απόφαση για επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ή η εξεύρεση ισοδύναμων δημοσιονομικών μέτρων, σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιέρ Μοσκοβισί. Η Επιτροπή «είναι έτοιμη να συζητήσει με τις αρχές οποιοδήποτε μέτρο μπορεί να φέρει εις πέρας την πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων του Μνημονίου» προσθέτει, ενώ επαναλαμβάνει ότι δεν πρότεινε η Κομισιόν το συγκεκριμένο μέτρο.

Αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης είναι η απόφαση για επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ή η εξεύρεση ισοδύναμων δημοσιονομικών μέτρων, σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιέρ Μοσκοβισί.

Η Επιτροπή «είναι έτοιμη να συζητήσει με τις αρχές οποιοδήποτε μέτρο μπορεί να φέρει εις πέρας την πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων του Μνημονίου» προσθέτει, ενώ επαναλαμβάνει ότι δεν πρότεινε η Κομισιόν το συγκεκριμένο μέτρο.

Τα παραπάνω ανέφερε την Τρίτη ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε κοινή επιστολή που είχαν αποστείλει από τις 20 Αυγούστου η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη και ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης.

«Πριν από τις εθνικές εκλογές, η ελληνική υπηρεσιακή κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλει την εφαρμογή του μέτρου για τον ΦΠΑ για τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα για τις 16 Οκτωβρίου. Η νέα κυβέρνηση, κατά συνέπεια, θα μπορεί να λάβει μία απόφαση για το αν προτίθεται να εφαρμόσει την αρχική πρωτοβουλία, ή αν θα βρει εναλλακτικά δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση», τονίζει στην απάντησή του ο κ. Μοσκοβισί.

Διευκρινίζει δε ότι δεν ήταν πρόταση της Κομισιόν η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. «Η Επιτροπή δεν ζήτησε από την Ελλάδα να αλλάξει τη νομοθεσία σχετικά με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η Επιτροπή είναι έτοιμη να συζητήσει με τις αρχές οποιοδήποτε μέτρο μπορεί να φέρει εις πέρας την πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων του Μνημονίου», επισημαίνει.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το πόδι μιας «αρκούδας» διασχίζει την Ευρώπη - Ανάλυση του Economist

Στο αμείλικτο ερώτημα «τι θα γίνει εάν χάσει η Ουκρανία» επιχειρεί να απαντήσει ο Economist

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024