Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ατρόμητος έσπασε το αρνητικό σερί με «διπλό» στη Βέροια

Ο Ατρόμητος έσπασε το αρνητικό σερί με «διπλό» στη Βέροια

Με γκολ του Λε Ταλέκ στην πρώτη φάση του 2ου ημιχρόνου, ο Ατρόμητος κατάφερε να φύγει νικητής από τη Βέροια, η οποία κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε τις ευκαιρίες τουλάχιστον για να ισοφαρίσει (20 τελικές). Από την άλλη οι Περιστεριώτες που είχαν ένα καλό πρώτο ημίχρονο (δοκάρι στο 29' με τον Μπρίτο), εκμεταλλεύτηκαν το τραγικό λάθος της αντίπαλης άμυνας και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, έπειτα από 4 σερί ήττες.

Με γκολ του Λε Ταλέκ στην πρώτη φάση του 2ου ημιχρόνου, ο Ατρόμητος κατάφερε να φύγει νικητής από τη Βέροια, η οποία κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε τις ευκαιρίες τουλάχιστον για να ισοφαρίσει (20 τελικές). Από την άλλη οι Περιστεριώτες που είχαν ένα καλό πρώτο ημίχρονο (δοκάρι στο 29′ με τον Μπρίτο), εκμεταλλεύτηκαν το τραγικό λάθος της αντίπαλης άμυνας και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, έπειτα από 4 σερί ήττες.

Η παράδοση που θέλει τη «βασίλισσα» του Βορρά να μην έχει ούτε μία νίκη επί του Ατρόμητου εντός κι εκτός έδρας συνεχίστηκε. Σε ματς που οι Περιστεριώτες (σ.σ.΄και Μιχάλης Γρηγορίου), έπαιζαν «με την πλάτη στον τοίχο», πήραν μία τεράστια νίκη εν όψει της συνέχειας που θα τους βοηθήσει περισσότερο ίσως στον τομέα της ψυχολογίας.

Απόλυτος κυρίαρχος του ματς στα πρώτα 45 λεπτά ήταν ο Ατρόμητος, που δεν κατάφερε να προηγηθεί… ελέω Λόπεζ και…δοκαριού. Σε ένα πρώτο ημίχρονο που το τελικό 0-0 ήταν εντελώς πλασματικό με βάση την εικόνα του αγώνα και τις ευκαιρίες που χάθηκαν, ο Ισπανός γκολκίπερ της Βέροιας εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή, με δύο μεγάλες επεμβάσεις στα τετ-α-τετ με Λε Ταλέκ (6′) και Μπρίτο (17′).

Από κει και πέρα οι Περιστεριώτες είχαν άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθούν, στο 23′ με τους Λε Ταλέκ και Ναπολεόνι να μην προλαβαίνουν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 29′ το σουτ του Μπρίτο από τη μικρή περιοχή σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Λόπεζ.

Το παιχνίδι που είχε εξαιρετικό ρυθμό και ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημά του πρόσφερε πλούσιο θέαμα στους λιγοστούς οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο, καθώς και η Βέροια απείλησε στο 30΄ με τη σπουδαία επέμβαση του Γκορμπούνοφ στο πλασέ του Αμπντούν, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο Λευκορώσος τερματοφύλακας του Ατρόμητου είχε διώξει τη μπάλα σε κόρνερ μετά το απευθείας φάουλ του Καϊκούτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ από τα… αποδυτήρια. Έστω κι αν χρειάστηκε το τραγικό λάθος του Μαραγκού για να αλλάξουν τη μπάλα, Μπρίτο και Λε Ταλέκ, με τον Γάλλο να «γράφει» με πλασέ το 1-0 και να «αποδίδεται δικαιοσύνη» στο ματς με βάση την απόδοση των δύο ομάδων στο πρώτο 45λεπτο.

Από το λεπτό που δέχτηκε το γκολ, η Βέροια έγινε… άλλη ομάδα και μέχρι το τέλος κυριάρχησε. Το παιχνίδι άνοιξε πιο πολύ, με τη μπάλα να παίζετε πάνω κάτω και τη Βέροια να επιδιώκει τη γρήγορη «απάντηση». Στο 60′ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά τα δύο σουτ που επιχείρησε ο Μερεμπασβίλι μέσα στην περιοχή βρήκαν πάνω στα πόδια των αμυντικών του Ατρόμητου, ενώ στο 67′ το πλασέ του Αμπντούν έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Το συγκρότημα του Γιώργου Γεωργιάδη είχε τον απόλυτο έλεγχο μετά το γκολ που δέχτηκε, ωστόσο, δεν κατάφερε να σκοράρει και μετά το «διπλό» στην Καλλονή γνώρισε άλλη μία εντός έδρας ήττα (3η σε 4 ματς εντός). Τρία λεπτά πριν το τέλος το απευθείας φάουλ του Αμπντούν πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκορμπούνοφ, ενώ στο 90′ το σουτ του Γιουσούφ από καλή θέση ήταν αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου.

Διαιτητής: Αν.Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Μαγέφσκι, Μαραγκός – Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Ουσέρο, Γοδόι

ΒΕΡΟΙΑ (Γ.Γεωργιάδης): Λόπεζ, Πούγγουρας, Μαραγκός, Σιόντης, Γιαννούλης, Βεργώνης, Ιμπραΐμ, Αμπντούν, Μερεμπασβίλι (65΄ Γιουσούφ), Μαγέφσκι (55΄ Κόλα), Καϊκούτ (55΄ Ναζλίδης).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μ.Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Μπρίτο (63΄ Μπ.Στόιτσεφ), Ουσέρο, Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ, Γοδόι, Κιβρακίδης (66΄ Ούμπιδες), Μπίτολο (83΄ Κούρος), Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024