Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κεραυνοί Σαββίδη κατά ΕΠΟ, Μαρινάκη, Ολυμπιακό και UEFA

Κεραυνοί Σαββίδη κατά ΕΠΟ, Μαρινάκη, Ολυμπιακό και UEFA

Κεραυνούς κατά της ΕΠΟ, του Μαρινάκη, του Ολυμπιακού και του Πλατινί, εξαπέλυσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, στο δεύτερο μέρος συνέντευξης που παραχώρησε στην ιστοσελίδα sdna.gr. Σε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα, ο ομογενής επιχειρηματίας ανέφερε: «Πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΕΠΟ να έχει ψηλότερα τον κανονισμό ομοσπονδίας από τον ελληνικό νόμο; Πού ζούμε, στο φεγγάρι;». Για τον Μαρινάκη είπε: «Τον λυπάμαι. Είναι όμηρος της κατάστασης». Για το αν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ποιος είναι ο επενδυτής; Ο διάβολος; Αντικειμενικά επένδυε. Μόνο που δεν ήταν τα δικά του χρήματα».

Κεραυνούς κατά της ΕΠΟ, του Μαρινάκη, του Ολυμπιακού και του Πλατινί, εξαπέλυσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, στο δεύτερο μέρος συνέντευξης που παραχώρησε στην ιστοσελίδα sdna.gr. Σε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα, ο ομογενής επιχειρηματίας ανέφερε: «Πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΕΠΟ να έχει ψηλότερα τον κανονισμό ομοσπονδίας από τον ελληνικό νόμο; Πού ζούμε, στο φεγγάρι;

Πρέπει να μπει τελεία! Υπάρχει σύνταγμα της χώρας, υπάρχει νόμος στην Ελλάδα, και μετά υπάρχει κανονισμός της ομοσπονδίας. Άλλη σειρά δεν επιτρέπεται. Εμείς ό,τι κάνουμε το κάνουμε και με σκοπό την προστασία των εθνικών συμφερόντων. Αλλά όπως μπορούμε να ενώνουμε, με τον ίδιο τρόπο μπορούμε και να χωρίζουμε».

– Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ αναρωτιέται τι κάνει o Σαββίδης, με την ισχύ που έχει, για να καταπολεμήσει τη διαφθορά. Εκτός από το να το επισημαίνεις, πρέπει κάτι να κάνεις. Πχ. θα μπορούσατε να μιλήσετε στον κ. Τσίπρα;
«Για πρώτη φορά για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησα με τον Καραμανλή. Έπειτα συνέβη η τραγωδία στην ελληνική πολιτική σκηνή και κατόπιν μιλήσαμε και με τον Σαμαρά και με τον Τσίπρα. Το πρόβλημα είναι ότι ο καθένας είναι φίλαθλος κάποιας ομάδας. Για αυτό θα καταλήξω στο συμπέρασμα ότι πρέπει να κάνουμε πρωθυπουργό της Ελλάδας έναν φίλαθλο του ΠΑΟΚ.

Η αίσθηση που αποκόμισα είναι ότι όλοι καταλαβαίνουν πως πίσω από τις μεγάλες ομάδες βρίσκονται ψηφοφόροι. Οι πολιτικοί απλώς φοβούνται ότι θα χάσουν τις ψήφους. Γι’ αυτό το κράτος δεν θέλουν να μπουν βαθιά στη ρίζα του προβλήματος. Για να είμαι ειλικρινής, διαισθάνομαι ότι ο Τσίπρας αντιμετωπίζει αυτό το θέμα πιο πραγματιστικά. Ο ΠΑΟΚ σε όλες τις ενέργειές του θα τον στηρίξει.

Πάγια θέση μας ήταν και είναι ότι πρέπει να υπάρχουν ηλεκτρονικά εισιτήρια, κάμερες, να υπάρχει τάξη. Δεν μας το επέβαλε ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Σημίτης ή ο Σαμαράς. Εγώ τοποθέτησα τις κάμερες και ειδικά προγράμματα την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα. Γι’ αυτό και τώρα σε κάποια ζητήματα δουλεύουμε αποδοτικά.

Αλλά δικαίως αναρωτιέται ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ κι εσείς για ποιον λόγο δεν υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Εμείς δε θέλουμε να αποσπαστούμε από την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν γίνεται να επιτρέψουμε κάτι που θα μας οδηγήσει στην κατάρρευση».

– Θα ήθελα την άποψή σας για τον κύριο Μαρινάκη.
«Τον λυπάμαι. Κοιτούσα το γήπεδο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ποτέ δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του».

– Γιατί;
«Ο Μαρινάκης είναι όμηρος της κατάστασης. Ακόμα και να θέλει ο ίδιος να αλλάξει κάτι, το σύστημα του Ολυμπιακού θα το πετάξει».

– Αυτοί λένε ότι είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής του ελληνικού ποδοσφαίρου.
«Ποιος είναι ο επενδυτής; Ο διάβολος; Μήπως δεν κατάλαβα τι εννοείτε;».

– Λένε ότι κανείς δεν έχει βάλει στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσα χρήματα έχει βάλει ο Μαρινάκης.
«Μπορεί να έχουν δίκιο. Αντικειμενικά μόνο ο Ολυμπιακός επένδυε. Μόνο που δεν ήταν τα δικά του χρήματα. Αλλά επένδυε… Πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί. Δεν μπορείς να κερδίσεις 40 φορές το πρωτάθλημα μόνο με ψέμματα. Δεν είναι δυνατόν. Βεβαίως είναι αποτέλεσμα κάποιων επενδύσεων. Τώρα, ποιου ακριβώς είναι αυτές οι επενδύσεις, δεν ξέρω. Του Μαρινάκη, του Κόκκαλη, οποιουδήποτε άλλου; Κοιτάζω την ελληνική πραγματικότητα και σκέφτομαι. Πώς μπορούμε να μην αγαπάμε τόσο πολύ αυτή τη χώρα, για να τη φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Και στο ποδόσφαιρο και σε άλλα πράγματα».

– Αν είχατε τον Πλατινί κοντά σας, που είναι ο πρόεδρος της UEFA, τι θα του λέγατε για το ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Μιλήσαμε. Καθίσαμε μαζί, παρακολουθήσαμε ποδόσφαιρο κι στη συνέχεια φάγαμε. Του είπα λοιπόν, αυτό που δεν του άρεσε»…

– Τι του είπατε; Καταλαβαίνω ότι μπορεί να μη θέλετε να βγει μια ιδιωτική συζήτηση αλλά είναι σημαντικό να μάθουμε.
«Του είπα όλα αυτά που συζητάμε τώρα. Προσπάθησα να μάθω για ποιο λόγο έχει παθητική στάση. Βεβαίως, πιστεύω ότι υπάρχει μια επιρροή από στελέχη του, αλλά και αυτό θα τελειώσει. Δε νομίζω ότι ο Πλατινί χαίρεται με αυτό που κάνει».

– Θα το θέσω όσο πιο καθαρά γίνεται. Η UEFA είναι καθαρή;
«Στην παρούσα φάση δεν με ενδιαφέρει. Έχω τη σκληρή, σιδερένια αρχή του Πόντου. Πριν αρχίσεις να μιλάς για τα κακώς κείμενα του γείτονα, πρέπει να τακτοποιήσεις τα προβλήματα εντός της οικογένειάς σου. Αυτή είναι η αρχή του Πόντου και αυτός είναι ο σιδερένιος κανόνας των βουνίσιων. Δεν θέλω λοιπόν, να πω πόσο άσχημα είναι τα πράγματα έξω από εδώ. Πρώτα να φτιάξουμε τα πράγματα εδώ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024