Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα ηθοποιοί που «θάβουν» τις ταινίες τους

Δέκα ηθοποιοί που «θάβουν» τις ταινίες τους

Μαντώ Σιώμου Σάλο είχε προκαλέσει πριν λίγο καιρό η δήλωση του Ντάνιελ Κρέγκ στο περιοδικό Time Out London, ότι «θα προτιμούσε να κόψει τις φλέβες του παρά να κάνει άλλη μια ταινία Τζέιμς Μποντ. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στο χώρο των κοινωνικών δικτύων, τοποθετώντας τον στη μεγάλη λίστα με τους αστέρες του Χόλιγουντ […]

Μαντώ Σιώμου

Σάλο είχε προκαλέσει πριν λίγο καιρό η δήλωση του Ντάνιελ Κρέγκ στο περιοδικό Time Out London, ότι «θα προτιμούσε να κόψει τις φλέβες του παρά να κάνει άλλη μια ταινία Τζέιμς Μποντ. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στο χώρο των κοινωνικών δικτύων, τοποθετώντας τον στη μεγάλη λίστα με τους αστέρες του Χόλιγουντ που δεν δίστασαν να κατακρίνουν τις ταινίες που συμμετείχαν και να «δαγκώσουν το χέρι που τους ταίζει».

Από τον Μάρλο Μπράντο μέχρι την Μέγκαν Φοξ, επιλέξαμε δέκα επιπλέον αστέρες που ήταν «προκλητικά» ειλικρινείς για τους ρόλους τους.

Χάλι Μπέρι, για την ταινία Catwoman
Η Χάλι Μπέρι το 2005 κέρδισε το χρυσό βατόμουρο, χειρότερης ηθοποιού για την ταινία Catwoman, στα αντί-όσκαρ του Χόλιγουντ με τα οποία «επιβραβεύονται» οι χειρότερες κινηματογραφικές ερμηνείες της χρονιάς, και παρέλαβε η ίδια το βραβείο, από τους λίγους ηθοποιούς που το κάνουν. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός άδραξε την ευκαιρία για να διακωμωδήσει την ταινία, «ευχαριστώντας» την Warner Bros, που την συμπεριέλαβε σε αυτήν την «αισχρή και απαίσια ταινία».

Τζιμ Κάρεϊ, για την ταινία Kick-Ass 2

Ο Τζιμ Κάρεϊ μίλησε ενάντια στην ταινία του Kick-Ass 2 τον Ιούνιο του 2013. Έξι μήνες μετά το μακελειό στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, στο Νιουτάουν (Κονέκτικατ, ΗΠΑ), ο ηθοποιός ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται να συμμετέχει στην περιοδεία για την προώθηση της ταινίας και καταδίκασε το μέγεθος της βίας που περιείχε. Μέσω twitter δήλωσε: «Έκανα την ταινία Kickass έναν μήνα πριν το περιστατικό και τώρα, αν θέλω να είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου, δεν μπορώ να υποστηρίξω τόση βία. Ζητώ συγνώμη από τους συντελεστές της ταινίας. Δεν ντρέπομαι για αυτή, αλλά τα πρόσφατα γεγονότα άλλαξαν αυτά που αισθάνομαι».

Ράιαν Φίλιπ, για την περισσότερη φιλμογραφία του
«Εδώ και 20χρόνια έχω κάνει περισσότερες από 30 ταινίες, και κατά την γνώμη μου, πέντε από αυτές είναι καλές», είχε δηλώσει ο Ράιαν Φίλιπ σε συνέντευξή του τον Οκτώβρη του 2014 στην εφημερίδα Los Angeles Times. Επίσης, είχε προσθέσει, «δουλεύεις σαν σκυλί και εργάζεσαι σκληρά για να φτιάξεις κάτι θαυμάσιο, και πολλές φορές καταλήγεις απογοητευμένος. Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι πέρα από τον έλεγχο σου, όταν είσαι ηθοποιός προς ενοικίαση». Ο ηθοποιός κέρδισε τα πρώτα του εύσημα για την ταινία Crimson Tide το 1995, και έχει εμφανιστεί
μεταξύ άλλων στις επιτυχημένες ταινίες Ερωτικά παιχνίδια, Crash και Δικηγόρος σκοτεινών υποθέσεων.

Τσάνινγκ Τέιτουμ, για την ταινία G.I. Joe: Η Γέννηση Της Κόμπρα
Ο Τσάνινγκ Τέιτουμ έκανε μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία ως Ντιουκ στην ταινία του 2009, G.I. Joe: Η Γέννηση Της Κόμπρα, αλλά έξι χρόνια μετά παραδέχτηκε ότι δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα. «Θα είμαι ειλικρινής. Μισώ αυτήν την ταινία», είπε ο ηθοποιός σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό παραγωγό Χάουαρντ Στερν. «Μισώ αυτή την ταινία, με ανάγκασαν να την κάνω. Μετά την ταινία Coach Carter, υπέγραψα για τρεις ακόμη …ήμουν νέος και είχα ενθουσιαστεί». «Το σενάριο δεν ήταν καθόλου καλό, και ενώ ήμουν από μικρός οπαδός των G.I Joe, δεν ήθελα να κάνω κάτι που πρώτον θεωρούσα κακό, και δεύτερον δεν ήξερα αν ήθελα να είμαι ένας GI Joe.». Παρόλα αυτά ο ηθοποιός θεώρησε τον εαυτό του τυχερό αφού θα μπορούσε να παίζει στην ταινία Scream 5.

Μάρλον Μπράντο, για την ταινία Ο Αρχάριος
Η αστυνομική ταινία του 1990, Ο Αρχάριος, αποτελεί μια από τις υψηλές σε βαθμολογία ταινίες του Μάρλον Μπράντο, αλλά πριν την επιτυχία της, ο δημοφιλής ηθοποιός δεν είχε και πολλές ελπίδες για την ταινία αλλά και το μέλλον του. Όπως αναφέρει το New York Times του 1990, είχε δηλώσει σε δημοσιογράφο της εφημερίδας The Globe and Mail του Τορόντο ότι «είναι απαίσια» και «πρόκειται να γίνει φιάσκο», ενώ μετά από αυτή θα αποσυρθεί νιώθοντας «αγανακτισμένος». Τέλος, ο ηθοποιός δήλωσε ότι εκτός από το Καναδικό προσωπικό, ήταν εξαιρετικά μια δυσάρεστη εμπειρία και εύχεται να μην είχε ολοκληρώσει ποτέ αυτή την «πατάτα».

Κάθριν Χάιγκλ, για την ταινία Με την πρώτη
Η Κάθριν Χάιγκλ που στο παρελθόν είχε γίνει πρωτοσέλιδο για τα μη τόσο κολακευτικά λόγια της για τη σειρά Grey’s Anatomy, σχολίασε αρνητικά και την ταινία του 2008, Με την πρώτη. Σε συνέντευξή της στο Vanity Fair, η ηθοποιός δήλωσε ότι η ταινία του Τζαντ Άπαταου είναι «σεξιστική». Τόνισε ότι: «Παρουσιάζει τις γυναίκες ως μέγαιρες, χωρίς χιούμορ και συνεχώς στην τσίτα, ενώ τους άντρες τους παρουσιάζει ως αγαπητούς, κουτούς, και ευχάριστους τύπους…και δεν μπορούσα να το δεχτώ αυτό». Επιπλέον, επισημαίνει για τον χαρακτήρα που υποδύεται ότι είναι «σκύλα» και δεν καταλαβαίνει γιατί «πρέπει να είναι τόσο ξενέρωτη» και παρουσιάζει έτσι τις γυναίκες». Βέβαια, στην συνέχεια η ηθοποιός δηλώνει ότι το 98% της ταινίας ήταν απίστευτη εμπειρία, ωστόσο της ήταν δύσκολο να αγαπήσει αυτήν την ταινία.

Σαρλίζ Θερόν, για την ταινία Ριψοκίνδυνα παιχνίδια
Τον Φεβρουάριο του 2000, η ταινία Ριψοκίνδυνα παιχνίδια βγήκε στις αίθουσες με 32εκατ. δολάρια εισπράξεις, και κερδίζοντας παγκοσμίως αρνητικές κριτικές. Η πρωταγωνίστρια Σαρλίζ Θερόν, αναγνωρίζοντας την «άτυχη» επιλογή της, σε συνέντευξή της στο Esquire το 2007 δήλωσε ότι, «ήταν μια κακή, κακή, κακή ταινία». «Αλλά παρόλο που η ταινία ήταν χάλια, εγώ δούλεψα με τον σκηνοθέτη John Franjenheimer». Η ηθοποιός τονίζει ότι γι αυτόν τον λόγο συμμετείχε στην ταινία.

Σάια ΛαΜπάφ- Λαμπέουφ, για την ταινία Ο Ιντιάνα Τζόουνς και Το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου
Ο ηθοποιός Σάια ΛαΜπάφ έχει μια συνήθεια να κατακρίνει γενικά τα έργα του, κι όπως με τις ταινίες Γουόλ Στριτ: Το χρήμα ποτέ δεν πεθαίνει, και Transformers: Η εκδίκηση των ηττημένων, έτσι έκανε και με την ταινία Ο Ιντιάνα Τζόουνς και Το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου. Σε τελευταία του δήλωση στο LAT (Los Angeles Times) είπε: «Νιώθω σαν να έριξα μια μπάλα στην κληρονομιά που οι άνθρωποι αγαπάνε και θεωρούν πολύτιμη…Νομίζω ότι το κοινό είναι πολύ έξυπνο. Γνωρίζουν πότε κάνουμε μια κακή ταινία». Και συμπληρώνει ότι: «Εμείς (ο Σάια ΛαΜπάφ μαζί με τον Χάρισον Φόρντ) είχαμε κάνει μεγάλες και σοβαρές συζητήσεις και δεν ήταν ούτε αυτός χαρούμενος. Η ταινία θα μπορούσε να εκσυγχρονιστεί. Υπήρχε λόγος που δεν ήταν γενικά αποδεκτή».

Μέγκαν Φοξ, για την ταινία Transformers: Η εκδίκηση των ηττημένων
Η Μέγκαν Φοξ, έχει γνωστή βεντέτα με τον σκηνοθέτη Μάικλ Μπέι της ταινίας Transformers: Η εκδίκηση των ηττημένων. Μάλιστα, μετά τα προσβλητικά της σχόλια για τον σκηνοθέτη απολύθηκε από την 3η συνέχεια του Transformers. Η ηθοποιός αργότερα παραδέχτηκε στο κανάλι CBS ότι ποτέ δεν κατάλαβε την ταινία. «Είμαι στην ταινία και διαβάζω το σενάριο και βλέπω την ταινία και ακόμη δεν έχω καταλάβει τι συμβαίνει», δήλωσε στη συνέντευξή της. «Πιστεύω ότι αν δεν έχεις διαβάσει το σενάριο και πηγαίνεις να τη δεις, και παρόλα αυτά την καταλάβαινες, πρέπει να είσαι ιδιοφυΐα. Η ταινία αυτή ήταν για ιδιοφυΐες».

Μπιλ Μάρεϊ, για την ταινία Γκάρφιλντ: Η ταινία
Το 2014 ο ηθοποιός Μπιλ Μάρεϊ, αποκάλυψε μέσω του κοινωνικού δικτύου Reddit, ότι η συμμετοχή του στην ταινία Γκάρφιλντ ήταν ένα λάθος. «Είχα μια ξεκαρδιστική εμπειρία με τον Γκάρφιλντ», ξεκινάει να λέει. «Διάβασα μόνο λίγες σελίδες από το σενάριο, και επειδή είδα ότι έγραφε “Τζόελ Κόεν” ήθελα να γίνω χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων, αλλά δεν είδα καθαρά…». Ο ηθοποιός μπέρδεψε το όνομα του σκηνοθέτη (Joel Cohen) με αυτό των αδερφών Κοέν (Joel Coen) καθώς γράφεται σχεδόν το ίδιο. Αυτό το μπέρδεμα οδήγησε σε μια «παράξενη ταινία», με τον Μάρεϊ να ξαναγράφει τις ατάκες του, και να ρωτάει: «Ποιος το έγραψε αυτό;» και «Ποιος επιμελείται αυτό το πράγμα;», και καταλήγει επονομάζοντας την ταινία «Ο απίθανος κύριος Φοξ χωρίς την χαρά ή την διασκέδαση».

entertainment.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024