Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Υπό εξέταση σχέδιο για ΦΠΑ 23% μόνο στα ιδιωτικά σχολεία

Σχέδιο για την επιβολή ΦΠΑ 23% μόνο στα ιδιωτικά σχολεία και όχι στα φροντιστήρια και στα νηπιαγωγεία επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο. Η κυβέρνηση αναζητά λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει στα παρά πέντε, καθώς σήμερα, Παρασκευή, λήγει η παράταση που είχε δοθεί από τις 8 Σεπτεμβρίου και προέβλεπε αναβολή εφαρμογής του μέτρου μέχρι τις 16 Οκτωβρίου προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

Σχέδιο για την επιβολή ΦΠΑ 23% μόνο στα ιδιωτικά σχολεία και όχι στα φροντιστήρια και στα νηπιαγωγεία επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.

Η κυβέρνηση αναζητά λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει στα παρά πέντε, καθώς σήμερα, Παρασκευή, λήγει η παράταση που είχε δοθεί από τις 8 Σεπτεμβρίου και προέβλεπε αναβολή εφαρμογής του μέτρου μέχρι τις 16 Οκτωβρίου προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

Πάντως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) εάν δεν λάβει εγκαίρως το κυβερνητικό σήμα για το τι μέλλει γενέσθαι τότε είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει βάσει νόμου στην έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, σύμφωνα με την Ναυτεμπορική.

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, τόνισε σε συνέντευξή του την Πέμπτη στον ΑΝΤ1 την ανάγκη εξέρευσης ισοδύναμων μέτρων για να μην επιβληθεί ο φόρος 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Επισήμανε ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος δεν πρέπει να είναι ισοπεδωτική και αναγνώρισε ότι «η μεγαλύτερη κατηγορία αυτού που ονομάζουμε «ιδιωτική παιδεία», δηλ. η Παιδεία που πληρώνουν οι γονείς, είναι υπηρεσίες που δεν παρέχει το δημόσιο σχολείο και αναγκασμένοι οι γονείς να προσφεύγουν στο φροντιστήριο, στη λεγόμενη παράλληλη εκπαίδευση».

«Συνεπώς πρέπει να υπάρξει κατά τη γνώμη μου μια εντελώς διαφορετική ρύθμιση γι΄αυτές τις περιπτώσεις. Δεν μπορεί να επιβαρύνεται φορολογικά και μάλιστα με 23%» σημείωσε, προσθέτοντας:

«Η ιδιωτική εκπαίδευση, δηλαδή το ιδιωτικό σχολείο, δεν λέω ότι είναι σχολείο των προνομιούχων και των πλουσίων. Κι εκεί υπάρχουν πολλές κατηγορίες, κι εκεί υπάρχουν άνθρωποι που για λόγους που έχουν να κάνουν με τις εργασιακές τους συνθήκες πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024