Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσες ώρες δουλεύουν πραγματικά οι fashion bloggers;

Πόσες ώρες δουλεύουν πραγματικά οι fashion bloggers;

Περισσότερες από όσες νόμιζες.

Κάθονται στις front rows, γνωρίζουν τους σχεδιαστές, πληρώνονται για να φοράνε ακριβά designer ρούχα και να ποστάρουν φωτογραφίες από τη glamorous ζωή τους στα social media.
Ναι, η καθημερινότητα των fashion bloggers δεν περιλαμβάνει απαιτητικά 8ωρα στο γραφείο με κουραστικά meetings και αυστηρά deadlines. Αυτό βέβαια, δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι δουλεύουν λιγότερες ώρες από εμάς τους κοινούς θνητούς – για την ακρίβεια, δουλεύουν ακόμα περισσότερες. Μάλιστα: έρευνα του επιστημονικού περιοδικού Social Media + Society δείχνει πως οι fashion bloggers αφιερώνουν στη δουλειά τους μέχρι και 100 ώρες την εβδομάδα.

Οι υποχρεώσεις τους (outfit posts στα blogs τους, προσεγμένες selfies στα social media, φωτογραφήσεις με designer ρούχα, κλπ) μπορεί να μας φαίνονται piece of cake αλλά σύμφωνα με τις ερευνήτριες Erin Duffy και Emily Hund η φωτογράφιση και το styling για ένα απλό post στο Instagram μπορεί να πάρει ακόμα και μία ολόκληρη ημέρα.

Συν του ότι το blogging, ειδικά για τη μόδα, είναι μία δουλειά που στην ουσία δεν τελειώνει ποτέ: εκτός του ότι πρέπει να ποστάρεις καθημερινά, οφείλεις να προσέχεις 24/7 για την καλή εικόνα του brand σου, τόσο online όσο και offline. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να κάτσει δίπλα σου. Και όλα αυτά υπό την πίεση να τα κάνεις να φαίνονται λες και δεν έχεις προσπαθήσει πολύ –ενώ η πραγματικότητα είναι άλλη.

woman.in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024