Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 4+1 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

Οι 4+1 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή Πέντε ταινίες επιλέξαμε και προτείνουμε για το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου, μεταξύ αυτών να ξεχωρίσαμε την ιρανική παραγωγή «Τι απέγινε η Έλι» η οποία έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις. ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Rango – ANT1 14:00 Animation, αμερικανικής παραγωγής του 2011 Σκηνοθεσία: Γκορ Βερμπίνσκι Ένας κατοικίδιος, μικροσκοπικός χαμαιλέοντας με τεράστια καρδιά χάνεται […]

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

Πέντε ταινίες επιλέξαμε και προτείνουμε για το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου, μεταξύ αυτών να ξεχωρίσαμε την ιρανική παραγωγή «Τι απέγινε η Έλι» η οποία έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Rango – ANT1 14:00
Animation, αμερικανικής παραγωγής του 2011
Σκηνοθεσία: Γκορ Βερμπίνσκι



Ένας κατοικίδιος, μικροσκοπικός χαμαιλέοντας με τεράστια καρδιά χάνεται από τους ιδιοκτήτες του και βρίσκει καταφύγιο σε μια πόλη της ερήμου, στη Σκόνη. Ο Ράνγκο προσπαθώντας να επιβιώσει στην Άγρια Δύση του σήμερα, χρίζεται σερίφης της πόλης και παλεύει να τα βγάλει πέρα με τους παράξενους και αρχικά διόλου φιλικούς κατοίκους, αλλά και να λύσει το πρόβλημα του ελάχιστου νερού της πόλης. Στο πλευρό του θα σταθεί μια ελκυστική θηλυκή σαύρα, η μόνη του σύμμαχος απέναντι στο φονικό κροταλία με ουρά-πολυβόλο, που δεν σταματά μπροστά σε τίποτα.

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η ΕΛΙ – ΕΡΤ1 22:00
(About Elly)
Δραματική, ιρανική ταινία του 2009
Σκηνοθεσία:Ασγκάρ Φαραντί
Παίζουν: Γκολσιφτέ Φραχανί, Σαχάμπ Χοσεϊνί, Ταρανέ Αλιντουστί
Διάρκεια: 119′

Έπειτα από πολλά χρόνια στη Γερμανία, ο Ahmad ξαναγυρίζει στην Τεχεράνη και οι παλιοί συμφοιτητές του από το πανεπιστήμιο οργανώνουν προς τιμήν του ένα τριήμερο στην Κασπία Θάλασσα. Η διασκέδαση αρχίζει αμέσως, καθώς όλοι συμμετέχουν στο σχέδιο της Sepideh, που έφερε μαζί της την όμορφη Elly, δασκάλα της μικρής κόρης της, με την ελπίδα ότι θα «τα φτιάξει» με τον πρόσφατα χωρισμένο Ahmad. Αλλά τα ασήμαντα ψέματα που αρχίζουν να συσσωρεύονται από τη στιγμή που η παρέα φτάνει στην παραλία, γίνονται ξαφνικά μπούμερανγκ όταν η Elly εξαφανίζεται χωρίς κανείς να ξέρει πού είναι.

Διακρίσεις:
– Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου για τον Asghar Farhadi.
– Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ της Tribeca.
– Το «About Elly» αποτελεί την επίσημη συμμετοχή του Ιράν για το Βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας της 82ης Απονομής Βραβείων της Ακαδημίας.
– Πρώτο, με πέντε συνολικά υποψηφιότητες για τα Asia Pacific Screen Awards ανάμεσα σε 212 υποψήφιες ταινίες από 43 χώρες.

ΑΓΑΠΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑ– ALPHA 22:50
(The edge of love)
Δραματική ταινία αγγλικής παραγωγής του 2008
Σκηνοθεσία: Τζον Μέιμπορι
Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Σιένα Μίλλερ, Μάθιου Ράις, Κίλιαν Μέρφι
Διάρκεια: 102′



Ατμοσφαιρικό, ρομαντικό δράμα εποχής που αναφέρεται στη ζωή του φημισμένου Ουαλλού ποιητή Ντίλαν Τόμας και την ιστορία της σχέσης του ταυτόχρονα με δύο γυναίκες. Αξιοπρόσεκτη την ερμηνεία της Σιένα Μίλερ.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η τραγουδίστρια Βέρα Φίλιπς συναντά τον παιδικό έρωτα της ζωής της και νυν ποιητή, Ντίλαν Τόμας, Ο Ντίλαν, αν και παντρεμένος πια με την όμορφη Κέιτλιν, νιώθει ξανά τα ίδια δυνατά αισθήματα για την Βέρα.
Η φλόγα του έρωτα παραμένει άσβεστη μέσα στην πνιγηρή ατμόσφαιρα του πολέμου. Αν και το πάθος του Ντίλαν για τη Βέρα είναι περισσότερο από προφανές, η Κέιτλιν θα αναπτύξει μαζί της μια πολύ στενή φιλία.
Η Βέρα παντρεύεται τον στρατιώτη Γουίλιαμ, ο οποίος όμως αμέσως μετά τον γάμο φεύγει για το πεδίο της μάχης.
Η Βέρα, ο Ντίλαν και η Κέιτλιν μετακομίζουν στη Σκωτία και ζουν με τα χρήματα του Γουίλιαμ. Όλα θα ανατραπούν όταν ο Γουίλιαμ, φανερά αλλαγμένος, θα επιστρέψει από τον πόλεμο….

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΞΑΝΑΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ – ΒΟΥΛΗ 15:00
(His Girl Friday)
A/M Κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής του 1940
Σκηνοθεσία: Χάουαρντ Χοκς
Παίζουν: Κάρι Γκραντ, Ρόζαλιντ Ράσελ, Ράλφ Μπέλαμι
Διάρκεια: 92′



Ένας ερωτευμένος εκδότης, μια πανέξυπνη δημοσιογράφος και το «λαβράκι» που περίμεναν!

Ο Ουόλτερ Μπερνς, παθιασμένος εκδότης της εφημερίδας «Πρωινά Νέα», μαθαίνει ότι η πρώην σύζυγός του και μεγάλο αστέρι της δημοσιογραφίας, Χίλντι, ετοιμάζεται να ξαναπαντρευτεί. Ο Ουόλτερ αγαπά ακόμα τη Χίλντι αλλά έβαζε πάντα πρώτα τη δουλειά, αφού δεν μπορούσε να αντισταθεί σε κανένα δημοσιογραφικό «λαβράκι» που προέκυπτε, με αποτέλεσμα να καταστρέψει ακόμα και το μήνα τους μέλιτος!
Η Χίλντι τώρα πρόκειται να παντρευτεί έναν άντρα τελείως διαφορετικό: τον σοβαρό και μετρημένο Μπρους, άνθρωπο για σπίτι και οικογένεια και να ζήσει κι αυτή μια ήρεμη και προγραμματισμένη ζωή ως σύζυγος και μητέρα, μακριά από τους φρενήρεις ρυθμούς της δημοσιογραφίας και των σκληρό κόσμο των εφημερίδων. Υπολόγισε όμως… χωρίς τον ξενοδόχο! Μόλις ο Ουόλτερ μαθαίνει για τον επικείμενο γάμο της, σκαρφίζεται ό,τι πονηριά μπορεί να φανταστεί για την αποτρέψει από το να παντρευτεί, την ίδια στιγμή που «τρέχει» και μια μεγάλη είδηση: η εκτέλεση ενός καταδικασμένου εγκληματία.
Ο Ουόλτερ σαμποτάρει κάθε κίνηση της Χίλντι και του καημένου Μπρους, ο οποίος περνάει διάφορες δοκιμασίες από τις τρέλες του Ουόλτερ, και παρασέρνει τη Χίλντι να ασχοληθεί με αυτή την τελευταία μεγάλη είδηση, να κάνει το τελευταίο της ρεπορτάζ, με ελπίδα να την ξανακερδίσει… Στο μεταξύ, οι πανέξυπνες ατάκες, τα γρήγορα επεισόδια και οι ξεκαρδιστικές ανατροπές δίνουν και παίρνουν…

ΑΝΕΜΟΣ ΨΥΧΗΣ – ΕΡΤ1 01:00
(Csak a Szel/Just the Wind)

Δραματική ταινία ουγγρο-γερμανο-γαλλικής παραγωγής του 2012
Σκηνοθεσία: Μπένεντεκ Φλίγκαουφ
Παίζουν: Κάταλιν Τόλντι, Γκιόνγι Λεντβάι, Λάγιος Σάρκανι
Διάρκεια: 87′



Σκοτεινή ταινία με θέμα μια οικογένεια Ρομ που ζει στην Ουγγαρία αντιμετωπίζοντας καθημερινά τον ρατσισμό.

Μια οικογένεια Ρομ δολοφονείται σε ουγγρικό χωριό και τα νέα μεταδίδονται γρήγορα. Οι ένοχοι είναι άφαντοι και κανείς δεν μπορεί να κατονομάσει την ταυτότητα τους. Για μια άλλη οικογένεια Ρομ που ζει παραδίπλα, αυτό απλά είναι η επιβεβαίωση των φόβων τους. Ο πατέρας που ζει στον Καναδά, καλεί όλη την υπόλοιπη οικογένεια να έρθει κοντά του. Κι ενώ ο φόβος έχει κυκλώσει την οικογένεια που έχει να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και τη σιωπηλή συνενοχή της πλειοψηφίας, η φυγή μοιάζει αδύνατη.


Δείτε τι παίζει τώρα και όλες τις ταινίες της ημέρας


entertainment.in.gr

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024