Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

ΝΔ: Συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων με στόχο την ηρεμία

Σε μια... κλωστή κρέμεται κυριολεκτικά η εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ μετά τα γεγονότα που συνέβησαν το μεσημέρι της Τρίτης στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ. Το απόγευμα πραγματοποιείται στη Βουλή συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία με στόχο να επανέλθει η ηρεμία στο εσωκομματικό μέτωπο. Στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Σε μια… κλωστή κρέμεται κυριολεκτικά η εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ μετά τα πρωτοφανή γεγονότα που συνέβησαν το μεσημέρι της Τρίτης, όταν λίγο μετά τις τρεις ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε «έφοδο» στην αίθουσα της εφορευτικής επιτροπής και απέσυρε τον εκπρόσωπό του Θόδωρο Αμπατζόγλου, καταγγέλλοντας ουσιαστικά τη διαδικασία.

Στις 5 το απόγευμα πραγματοποιείται στη Βουλή συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία με στόχο να επέλθει η ηρεμία στο εσωκομματικό μέτωπο.

Μία ώρα μετά, στις 6 θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για τη χάραξη της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Η σύγκρουση στο εσωτερικό της ΝΔ είναι πλέον εκτός ορίων και ήδη εκφράζονται φόβοι και ανησυχία για το εάν μπορεί και υπό ποιες συνθήκες το κόμμα να φθάσει συντεταγμένο έως τις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου.

Κάποιοι μιλάνε ακόμα και για το ενδεχόμενο διάσπασης, ένα ακραίο για πολλούς σενάριο που τρομάζει την ιστορική ηγεσία του κόμματος, τα πολιτικά τζάκια, τις παραδοσιακές οικογένειες και τις βαρονίες της συντηρητικής παράταξης.

Δηλώσεις Μεϊμαράκη

Προϋπόθεση για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προχωρήσει η διαδικασία για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών είναι να γνωμοδοτήσει θετικά ο νομικός σύμβουλος του κόμματος.

«Αν ο νομικός σύμβουλος πει ότι το θέμα είναι εντάξει νομικά με τη νομοθεσία που ισχύει, τότε το θέμα είναι λήξαν και προχωρά η διαδικασία. Αλλά τον ψάχνουμε και σήμερα από το πρωί» είπε ο πρόεδρος και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

Τόνισε ότι η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας είναι ευθύνη του προέδρου του κόμματος και πως με αυτή την ιδιότητα και όχι ως υποψήφιος μπήκε στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

«Η διαδικασία θα διασφαλιστεί, ο διαγωνισμός θα είναι σωστός με διαφάνεια και νομιμότητα. Η διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας είναι θέμα του προέδρου του κόμματος, και εγώ χθες μπήκα στην ΚΕΦΕ ως πρόεδρος του κόμματος και όχι ως υποψήφιος» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Επιπλέον, αναρωτήθηκε «αν η επιλογή της εταιρείας δεν είναι αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ, τότε ποιες είναι οι αρμοδιότητές της και τι συζητούν ένα μήνα».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου είπε ότι δεν του προκύπτει κάτι τέτοιο και δεν κάνει κανένα σχόλιο.

Συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη διαψεύδουν σχόλια και δημοσιεύματα που τους εμφανίζουν να αφήνουν υπονοούμενα ή αιχμές περί μεθοδεύσεων με στόχο οικονομικό όφελος κάποιων μέσω της εταιρείας που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών.

Αναβολή εκλογών θέτει ο Μ.Σαλμάς

Θέμα αναβολής της εκλογικής διαδικασίας στη Νέα Δημοκρατία μέχρι το Μάρτιο αναμένεται να θέσει ο βουλευτής του κόμματος Μάριος Σαλμάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαλμάς θα υπενθυμίσει την απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής, την οποία είχε εγκρίνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, για εκλογές τον Μάρτιο, ενώ θα τονίσει πως το χρονικό διάστημα των 7 ημερών που είχαν στην διάθεσή τους οι πιθανοί υποψήφιοι για την συλλογή υπογραφών ήταν πολύ μικρό.

Επίσης, θα τονίσει πως δεν έχει προηγηθεί δημόσιος διάλογος μεταξύ των υποψηφίων πριν την συλλογή υπογραφών.

Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η πρότασή του ο κ. Σαλμάς θα ζητήσει το νέο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί να εγκριθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024