Γεύμα πρωθυπουργού – αρχιεπισκόπου για τις σχέσεις εκκλησίας – κράτους
Περίπου τρεις ώρες κράτησε το γεύμα που παρέθεσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν για όλα τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας.
Περίπου τρεις ώρες κράτησε το γεύμα που παρέθεσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν για όλα τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επαναβεβαιώθηκε το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει η εκκλησία απέναντι στην οικονομική κρίση. Μάλιστα, και οι δύο συμφώνησαν πως οι όποιες διαφορές μπορούν να επιλυθούν μέσα σε πνεύμα σύνεσης χωρίς αντιπαραθέσεις.
Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ