Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η VW παραδέχεται «απώλειες» στις επιδόσεις από την αποκατάσταση των κινητήρων diesel EA 189

Η VW παραδέχεται «απώλειες» στις επιδόσεις από την αποκατάσταση των κινητήρων diesel EA 189

Ο επικεφαλής της VW στις ΗΠΑ απ΄ όπου και ξεκίνησε το ντόμινο του dieselgate, παραδέχτηκε ότι θα υπάρξει αντίκτυπος στις επιδόσεις των αυτοκινήτων από την αποκατάσταση των εκπομπών ρύπων στα νόμιμα επίπεδα.

Η VW παραδέχτηκε δια στόματος του επικεφαλής της στις ΗΠΑ, Michael Horn ότι η συμμόρφωση των αυτοκινήτων που διαθέτουν το παράνομο λογισμικό, με τις νόμιμες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων, θα έχουν «παρενέργειες» στις επιδόσεις τους.

Αν και οι επιπτώσεις στις επιδόσεις των αυτοκινήτων του ομίλου VW με κινητήρες ΕΑ 189 μετά την μελλοντική «επισκευή» τους αποτελούσαν κάτι σαν κοινό μυστικό από τότε που ξέσπασε το dieselgate, αυτή τη φορά, επιβεβαιώθηκαν από τον επικεφαλής της VW στις ΗΠΑ ο οποίος κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα υπάρχει μικρός αντίκτυπος στις επιδόσεις», ενώ πρόσθεσε ότι: «Ίσως υπάρξει μείωση 1-2 μιλίων (1,6-3,2 χλμ.) στην μέγιστη ταχύτητα/ώρα, ωστόσο τουλάχιστον τα αυτοκίνητα θα συμβαδίζουν με όσα αναγράφονται στα στοιχεία τους».

Για αυτό το λόγο όπως σημείωσε ο επικεφαλής της VW στις ΗΠΑ, αναζητούνται τρόποι προκειμένου να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που εξοπλίζονται με κινητήρες τύπου ΕΑ 189.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την κατάθεσή του ενώπιον του αμερικανικού κογκρέσου ο M. Horn, υποστήριξε ότι η τοποθέτηση του παράνομου λογισμικού δεν ήταν «εταιρική απόφαση» επιρρίπτοντας τις ευθύνες σε «δυο-τρεις μηχανικούς λογισμικού» οι οποίοι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πήραν την αυθαίρετη απόφαση να εγκαταστήσουν το λογισμικό.

auto.in.gr

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024