Κόβεται ο ΣΥΡΙΖΑ από αντιρατσιστικό φεστιβάλ
Απορρίπτει τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ από το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης. Εξηγώντας τους λόγους, αναφέρει ότι μέσα από το φεστιβάλ θα συγκρουστεί με την κυβέρνηση που υπέγραψε, ψήφισε, εφαρμόζει και υπερασπίζεται το μνημόνιο.
Απορρίπτει τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ από το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 ώς τις 18 Σεπτεμβρίου, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.
Εξηγώντας σε ανακοίνωση τους λόγους της απόρριψης, η Αντιρατσιστική σημειώνει ότι οι συλλογικότητες που συμμετείχαν στη συνέλευση αποφάσισαν να αντιπαρατεθούν μέσα από το κείμενο, το πρόγραμμα και τα συνθήματα του Φεστιβάλ «με το νέο κύκλο λιτότητας και φτώχειας που προκαλεί το νέο μνημόνιο» και να συγκρουστούν έτσι «με την κυβέρνηση που το υπέγραψε, το ψήφισε, το εφαρμόζει και, εκ των πραγμάτων, το υπερασπίζεται».
«Η πολιτική που ακολουθεί και θα ακολουθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανεξάρτητα από τις προθέσεις της, θα είναι μια πολιτική που θα εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό.
» Θα επιδεινώσει τη θέση όλων των εργαζομένων και των φτωχών και έτσι θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη θέση των μεταναστών. Θα συμπλεύσει αναγκαστικά με τις κυρίαρχες επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό και έτσι θα συμβάλλει άμεσα ή έμμεσα στο θανατηφόρο ευρωπαϊκό συνοριακό καθεστώς και στον πόλεμο ενάντια στην προσφυγιά».
Ο ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης στην ανακοίνωσή του είχε κάνει λόγο για ατόπημα και ακατανόητη απόφαση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λίβανος: Τουλάχιστον 9 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου στην Τρίπολη
- Ιαπωνία: Ο Τραμπ εύχεται στην Τακαΐτσι «μεγάλη επιτυχία στην εφαρμογή του συντηρητικού προγράμματός» της
- Σουδάν: Τρεις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον κέντρων υγείας μέσα σε μια εβδομάδα στο Κορντοφάν
- Κολομβία: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ασυνήθιστων για αυτήν την εποχή ισχυρών βροχοπτώσεων
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο