Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέξας: Εκτελέστηκε 35χρονος για φόνο μετανάστη με λεία... οκτώ δολάρια

Τέξας: Εκτελέστηκε 35χρονος για φόνο μετανάστη με λεία… οκτώ δολάρια

Ο 35χρονος Χουάν Γκαρσία, που είχε καταδικαστεί για το φόνο Μεξικανού σε ληστεία με λεία... οκτώ δολάρια, εκτελέστηκε σε φυλακή του Τέξας. Ο Γκαρσία απευθύνθηκε στην οικογένεια του θύματος, ενός ιεραποστόλου που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ λίγες εβδομάδες πριν το θάνατό του, λέγοντάς τους πως ήλπιζε η εκτέλεσή του «να σας φέρει λύτρωση».

Ο 35χρονος Χουάν Γκαρσία, που είχε καταδικαστεί για το φόνο Μεξικανού σε ληστεία με λεία… οκτώ δολάρια, εκτελέστηκε σε φυλακή του Τέξας.

Ο Γκαρσία απευθύνθηκε στην οικογένεια του θύματος, ενός ιεραποστόλου που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ λίγες εβδομάδες πριν το θάνατό του, λέγοντάς τους πως ήλπιζε η εκτέλεσή του «να σας φέρει λύτρωση».

Πριν την εκτέλεση δεν υποβλήθηκε κανένα αίτημα ακύρωσης ή επανεξέτασης της ποινής. Η εκτέλεση έγινε με ένεση και ο θάνατός του διαπιστώθηκε στις 18:26 της Τρίτης.

Η δολοφονία, την οποία ο Γκαρσία είχε παραδεχθεί αλλά μέχρι το τέλος αρνείτο τη ληστεία (η οποία είχε επιβαρύνει καθοριστικά την ποινή στην οποία καταδικάστηκε), είχε γίνει το 1998, όταν ο Γκαρσία ήταν 18 ετών.

Η σύζυγος του θύματος, Άννα Σολάνο, δήλωσε μετά την εκτέλεση στους δημοσιογράφους πως ήλπιζε να μην θανατωθεί ο Γκαρσία επειδή πιστεύει πως «η συγγνώμη του ήταν γνήσια και έβγαινε από την καρδιά του».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024